ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

Mye vær i vente: Snøkaos og sprengkulde i anmarsj

Snøvarselet onsdag og torsdag har blitt oppjustert: Det kan falle over 40 centimeter snø i drammensområdet på to døgn.


Alexander Jansen

 02.01.18, kl. 05:57
 09.01.18, kl. 15:16


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det viser de siste prognosene fra Meterorologisk Institutt. Tidligere denne uka var det snakk om mellom 20 og 30 centimeter snø.

Snøværet startet natt til onsdag, og vil vare frem til fredag morgen. I løpet av onsdag blir det en god del mildere, hvilket betyr at de mest kystnære områdene trolig få nedbøren som sludd eller regn.

For Drammen og Eiker-bygdene faller trolig alt som snø, ifølge de siste prognosene. 

– På Sør- og Østlandet blir det snø, og muligens litt regn som fryser på bakken i kystområdene, sier vakthavende meteorolog Marit Berger til VG.

Bikkjekaldt

Så fort nedbøren gir seg stuper imidlertid temperaturene betraktelig. Fredag blir det kjøligere, og mot slutten av helga blir det virkelig kaldt når et høytrykk gir sitt inntog.

Søndag og i begynnelsen av neste uke er det ventet ned mot 15 minusgrader i Drammen. I for eksempel Vestfossen og lenger inn på Østlandet er det ventet ned mot 20 kuldegrader.

Dermed ser det ut til at vinteren holder seg.

- Hvis du har klarvær på vinteren, som det fort kan bli, så blir det kaldt. Da blir det fort 20 minus de kaldeste stedene på Østlandet. Men det vil være store variasjoner, sier meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meterorologisk Insitutt til Dagbladet.

LES OGSÅ: Over 20 centimeter nysnø i drammensområdet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE