Tilstanden kritisk og ustabil etter voldsepisode i sentrumsleilighet

Mannen i 60-årene som ble offer for en voldshandling i en sentrumsleilighet i Drammen natt til onsdag er livstruende skadet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det opplyser politiet i en pressemelding onsdag formiddag. Mannen ble flydd umiddelbart til Ullevaal sykehus med luftambulanse etter hendelsen.

- Mannen er kritisk skadet og hans tilstand er ustabil, opplyser politiet.

- Det er i natt utført omfattende etterforsking og satt av store ressurser til saken, opplyser politiadvokat Tone Venedokken Temtemoen.

Hun kan foreløpig ikke si om det ble brukt våpen eller gjenstander i forbindelse med voldsepisoden, eller hva for slags skader mannen ble påført.

Siktede får helsehjelp

En mann i 30-årene ble i natt pågrepet på stedet da politiet aksjonerte mot adressen etter melding fra et vitne på stedet. Gjerningsmannen er foreløpig siktet for grov kroppskade.

Ifølge politiet er også han ivaretatt av helsevesenet, og sitter derfor ikke i arrest.

- Mannens tilstand gjorde dette nødvendig, uten at jeg vil gå i detaljer på det, opplyser politiadvokat Tone Venedokken Temtemoen til DRM24.

Det er ifølge Temtemoen foreløpig ikke besluttet om mannen blir fremstilt for varetektsfengsling.

Vurderer bistand fra kripos

Utover dagen vil politiet jobbe både med tekniske og taktiske etterforskningskritt. Det skal blant annet gjennomføres ytterligere avhør av vitner samt foretas videre etterforskning og vurderinger ut fra informasjonen vi får gjennom nevnte etterforsking.

Også bistand fra Kripos vil vurderes å hente inn, opplyser politiet.

- Av etterforskningshensyn er det begrenset med informasjon politiet ønsker å gå ut med på nåværende tidspunkt, opplyser Temtemoen.

LES OGSÅ: Mann flydd til sykehus etter alvorlig voldsepisode i Drammen

ÅSTEDET: Det var ved en institusjon for bostedsløse og rusavhengige på Bragernes at hendelsen skjedde tirsdag kveld.
Powered by Labrador CMS