ANNONSE

ARKIVFOTO: VEGARD M. AAS / DRM24

Slik blir Elvefestival-været!

Fredag blir vær-vinneren under årets Elvefestival, viser de siste prognosene. Lørdag holder trolig regnet seg unna med et nødskrik, mens søndag kan bli fuktig.


Alexander Jansen

 24.08.17, kl. 13:02
 14.09.17, kl. 15:28


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Vakthavende meteorolog Vibeke Thyness hos Meteorologisk Institutt har gitt DRM24 en gjennomgang av værsituasjonen i Drammen gjennom helga.

Og selv om helga under ett kan by på litt av hvert, ser det etter alt å dømme ut til å bli en relativt bra festival rent værmessig. 

LES OGSÅ: Inviterer byens unge til egen gratisfestival under Elvefesten

Knallvær fredag

Etter torsdagens regnvær våkner drammenserne opp til strålende sol fredag. Godværet holder seg frem til lørdag, og det ligger an til temperaturer på 20+ fredag ettermiddag.

Lørdag starter også bra, med lettskyet, pent og tørt vær. Utover ettermiddagen / tidlig kveld skyer det imidlertid over, og vi får ikke de samme temperaturene som fredag.

- Det ser ut til å bli meget bra vær i området fra fredag ettermiddag til lørdag ettermiddag, med rolige vindforhold, sier Thynnes.

LES OGSÅ: Byr på uteservering og grillfest i Tollbugata

Fare for regn 

Været vil trolig holde seg uten nedbør ut kvelden lørdag, men det er noe usikkerhet knyttet til en passerende nedbørsfront natt til søndag.

- Avhengig av når denne treffer, kan det komme noe nedbør sent lørdag kveld, natt til søndag eller tidlig søndag morgen. Det blir ingen store nedbørsmengder, og det kommer trolig i form av byger og ikke vedvarende regn, sier Thynnes. 

LES OGSÅ: Erna åpner Elvefestivalen fredag

Usikker søndag

Søndagen knyttes det størst usikkerhet til i helga, da meteorologene foreløpig er usikre på hvor lenge den passerende nedbørsfronten henger igjen. 

- Søndag er mer utrygg. Nedbørsfronten kan også inneholde torden, så her kan mye skje, avslutter Thynnes. 

LES OGSÅ: Ny festivalrekord - venter 150.000 til Elvefestivalen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE