ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Drammen varmest i landet med 21,4 grader!

Skotselv og Vestfossen var først over 20 grader - så kom Drammen og tok seieren med hele 21,4 grader søndag!


Alexander Jansen

 26.03.17, kl. 12:49
 04.04.17, kl. 07:16


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Og det før vi har passert mars måned. Eikværingene fikk for alvor en forsmak på sommeren med formidable 20 grader søndag ettermiddag, melder Meteorologisk Institutt. 

Først over 20 grader hittil i år ble Skotselv og Vestfossen med henholdsvis 20,6 og 20,5 varmegrader.

Hokksund, Drammen og Sande følgte hakk i hæl, og skulle bli enda varmere - varmest ble altså Drammen med hele 21,4 grader 26. mars.

Meteorologene spådde varmt vær med 15-16 grader mot slutten av helga, men dagens toppnotering overgikk altså alle spådommer. 

- Svært sjelden vare

Vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdal ved Meteorologisk Institutt forklarer sjokkvarmen med flere sammenfallende faktorer.

- For det første har vi et høytrykk over de britiske øyer som gir varm luft. I tillegg får man en fønvind nedover dalstrøkende som følge av nordvestlig vind i fjellet som gjør det ekstra varmt, forklarer Løvdal. 

- Hvor normalt er det med 20 pluss i mars måned? 

- Det hører til blant ytterpunktene. Rekorden er på 23,1 fra Aust Agder, og selv om det kan stige enda litt til, spørs det om vi slår den idag, sier Løvdal.

Kaldere vær på vei

Og du bør sørge for å nyte været nå eller i morgen - tirsdag blir det kjøligere, og fra og med onsdag er det ventet en vesentlig kaldere værtype på vei mot Østlandet med ned mot 0 grader og fare for nedbør, vise de siste prognosene fra Meteoroligisk Institutt. 

Ikke så ille at det ikke er godt for noe - allerede mot neste helg ser værutsiktene betraktelig bedre ut igjen, om ikke fullt så varmt som denne helgen. 

LES OGSÅ: Opp mot 16 varmegrader i helga


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE