ANNONSE

VARSKU HER: Slik så det ut på Gulskogen under et voldsomt regnvær i september 2015.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

OBS-varsel: Store nedbørsmengder i anmarsj

Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel da det er ventet kraftig regn på Østlandet torsdag kveld og fredag morgen.


Elisabeth Bogstad

 27.07.17, kl. 14:19
 28.07.17, kl. 10:44


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Lokalt ventes det store mengder nedbør som skal komme i korte perioder torsdag kveld til fredag formiddag heter det i OBS-varselet på yr.no 

Ifølge Meteorologisk Insitutt kan det komme inntil 40 mm regn på 12 timer og inntil 30 mm på 3 timer. 

- Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer samt jord- og flomskred der regnbygene treffer, heter det videre i varselet.

Det vurderes om det er behov for forebyggende tiltak, beredskapsaktører skal vurdere fortløpende om det er behov for beredskap. 

Bedre helgevær 

Ifølge statsmeteorolog Bjart Eriksen ved Meteorologisk Institutt vil regnværet avta noe i løpet av fredagen, og det vil bli gradvis større sjanse for oppholdsvær desto nærmere helgen vi kommer. 

- Lørdagen og søndagen blir betydeligere tørrere, og det er også muligheter for noe sol. Men allikevel vil det ikke bli det sommerværet mange kunne tenke seg, sier Eriksen til DRM24.

Selv om regnværet nå står på dør, skal ikke gradestokken krype noe særlig under det den har ligget på de siste dagene. 

Statsmeteorologen kan fortelle at det vil ligge på rundt 20 grader også de kommende dagene, selv med alt regnet som er i vente. 

LES OGSÅ: Voldsomt regnskyll skapte oversvømmelser i Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE