ANNONSE

GRAFIKK: METEOROLOGISK INSTITUTT

Voldsomt tordenvær slo ut meteorologenes værradar

Kraftig lyn- og tordenvær førte til skader på Hurumlandet natt til onsdag.


Elisabeth Bogstad

 09.08.17, kl. 08:52
 14.08.17, kl. 04:55


ANNONSE
ANNONSE

 

HURUM: Var du våken en eller annen gang i løpet av natten kunne du mest sannsynlig både se og høre lyn og torden i Drammensregionen. 

Statsmeteorolog John Smith forteller til DRM24 at det var et tordenvær som kom sørfra og beveget seg nordover i løpet av natten, som var årsaken. 

- Det kom også store mengder nedbør over korte perioder, mellomklokken 02.00 og 03.00 kom det 12,1 mm nedbør, sier Smith. 

Onsdag er det totalt meldt opp mot 40 millimeter nedbør.

Slo ut radar

Flere steder var uværet så kraftig at det gjorde skader. Som for eksempel nedbørradaren tilhørende Meterologisk Insittutt på Hurumlandet, som ble slått ut av uværet. 

Resten av onsdagen forblir grå. Og ifølge Smith er det fremdeles fare for mer lyn og torden utover ettermiddagen og kvelden. 

- At det kommer mer er jeg helt sikker på, bare ikke i hvilken grad. Det vil komme noe spredte byger og det vil også trolig bli noe mer lyn og torden, sier statsmeteorologen. 

Meteorologisk institutt opplyser ved 11.30 onsdag at nedbørmåler for de fleste stedene på Østlandet ikke vil oppdateres på mobil de neste 90 minuttene som følge av radaren på Hurum som ble slått ned av lynet i natt. 

Bedre vær torsdag 

Torsdag er det derimot mye bedre vær i vente.

- Det starter nok litt grått i morgentimene, men utover dagen kommer solen til å titte litt frem og det vil bli temperaturer over 20 grader på det meste. Så satser vi på at det holder seg der en liten stund, avslutter Smith. 

LES OGSÅ: Drammen med Norges høyeste snittemperatur i juli


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE