Innkaller til oppstartssamtale en uke før skolestart

Foreldrene klager over Åssiden videregående skoles beslutning om å invitere til oppstartssamtale før skolestart. - Dette er et privilegium, sier rektor ved skolen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Mandag 20. august starter det nye skoleåret for våre unge og håpefulle. 

Dette gjelder også for elevene ved Åssiden videregående skole. Nå raser foreldrene mot skolen. Grunnen er at de har kalt inn til foreldremøte og elevsamtale før skolen begynner.

Inviterer til møte i ferien

Linda Wang er en av de fortvilede foreldrene. Sønnen hennes er 17 år, og skal begynne på andre året. I fjor gikk han på Kongsberg videregående skole, og ifølge Weng var alt bedre tilrettelagt der.

- Åssiden videregående har skolestart mandag 20.august, likevel sender de ut innkalling til samtaler uka før! Vi fikk brev på tirsdag, og samtalen er allerede nå på fredag. Brevet var i tillegg sendt med posten og ikke digitalt, så det kan hende noen ikke har fått det med seg i det hele tatt. 

Wang mener slike samtaler burde vært etter skolestart, og tenker på alle som tar sommerferie helt til siste helgen.

- Hva med alle de som er på ferie og ikke kommer? Er ikke det sløsing med tiden til lærerne også, hvor de setter opp samtaler og mange elever og foreldre ikke kommer fordi de er på ferie?

Klagde til skolen

Wang ringte skolen og klagde på hvordan de hadde planlagt møtene rundt skolestart.

- Jeg fikk beskjed om at de skulle formidle det videre, og at de forstod at mange var på ferie. 

Hun sier hun heldigvis har mulighet til å møte opp takket være jobbsituasjonen sin, men sier det er synd for andre foreldre som ønsker å følge opp barna sine.

- Det er sikkert mange andre foreldre der ute som også vil ha informasjon om den nye skolen de sender barna sine til. 

- Stor misforståelse

På telefon til DRM24 sier rektor ved Åssiden videregående skole, Ann-Mari Henriksen, at dette er en misforståelse. 

- Dette er en valgfri samtale som vi tilbyr før oppstart. Passer ikke tidspunktene så setter vi opp en ny avtale dersom det er ønskelig. 

Ifølge rektoren har dette vært vanlig praksis hos Åssiden videregående skole de siste to-tre årene. 

- Samtalen kalles en oppstartssamtale, og er for å bygge en relasjon mellom lærer, elev og foresatt. Den er valgfri, og påvirker ikke inntaket som mange av de fortvilte foreldrene har trodd da de har kontaktet oss. Denne samtalen er kun for å bli kjent før man havner i et klasserom sammen med mange andre, forklarer Henriksen.

Det blir også forklart at innkallingen kunne vært sendt ut tidligere, men at opptakslistene fra inntakskontoret var forsinket. 

- Stort privilegium for elevene

Henriksen sier Åssiden videregående er en av få skoler som tilbyr denne samtalen, og at det er et stort privilegium de er stolte av.

- Her åpner vi for at eleven får hilse på læreren sin før de begynner. Lærerne blir kjent med elevens hobbyer, hva som eventuelt må tilrettelegges, og hva de liker og ikke liker med skolen og de ulike fagene. 

Hun forklarer videre at mellom 70 og 80 prosent av elevene stiller opp, og at dette er et tilbud for alle.

- Dette er ikke noe vi kun tilbyr de ferske VG1-elevene. Nå får elevene ved VG2, VG3 og voksenopplæringen det samme tilbudet, og jeg tror det kan være nyttig for eleven og læreren å komme i dialog. 

Rektoren sier videre at det er viktig å bli kjent når man skal tilbringe 190 dager i året sammen. Hun mener også at dette er et tilbud alle skoler burde innføre.

- Alle skoler burde få til dette. Det handler om at man får hilst ordentlig på hverandre, etablert en kontakt, sett hverandre i øynene og dele informasjon før de skal inn i en gruppe. 

LES OGSÅ: Drammen VGS er fylkets første dysleksi-vennlige skole

Powered by Labrador CMS