ANNONSE

VARMT IGJEN: Drammen befester posisjonen som Norges sommerby nummer én.
ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Drammen med Norges høyeste snittemperatur i juli

Norge under ett har ikke hatt en lavere maksimumstemperatur på 25 år, men i Drammen har det vært varmt - som vanlig.


Elisabeth Bogstad

 01.08.17, kl. 14:05
 10.08.17, kl. 00:22


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Gjennomsnittstemperaturen har imidlertid vært 0,3 grader varmere enn normalt på landsbasis, mens maksimumstemperaturen har ikke vært lavere siden 1992. Årets foreløpige toppnotering med 28,5 grader, har Kotsøy i Sør-Trøndelag 22. juli, skriver VG.

Vi må 25 år tilbake for å finne en lavere maksimumstemperatur, som da ble målt til 28,2 grader i Buskerud. Årets foreløpige maksimumstemperatur for Drammensområdet er 27,9 grader, målt 23. juli i Lier.

Juvasshøe (1.894 moh.) i Lom i Oppland opplevde 14. juli månedens kaldeste dag med -4 grader.

Drammen på topp

Månedens temperaturvinner var derimot Drammen, som i gjennomsnitt hadde 17,4 grader i juli. Det er 0,3 grader over normalen, ifølge avisen.

Tønsberg i Vestfold hadde det like varmt som Drammen i juli, mens Oslo kommer på tredjeplass med 17,3 grader i gjennomsnittstemperatur. Kaldest ble sommermåneden for Lom i Oppland, med en snittemperatur på 3,5 grader. Det var 0,4 grader under normalen.

LES OGSÅ: Derfor er Drammen Norges beste sommerby

Rekordvått i nord, tørt i sør

Ellers ble juli våtere enn normalt i nord, og tørrere enn vanlig sør i landet. Det regnet særlig mye i indre strøk av Finnmark og Troms.

Samtidig var det tørrere enn normalt i Sør-Norge, der flere stasjoner på Østlandet målte under 50 prosent av den normale nedbøren. 

Ingen knallsommer i vente 

Det blir dessverre ingen knallsommer neste uke heller, melder Meteorologisk Institutt. Flere små lavtrykk i Nordsjøen styrer regn mot Sør-Norge, og det vil kun bli gløtt av sol innimellom, ifølge langtidsvarselet.

Nord trekker vinnerloddet med minst regn, og denne landsdelen får også perioder med sol.

Østlandet kan imidlertid vente seg gode temperaturer – opptil 20 grader – til tross for kraftige regnbyger. Ifølge meteorologene blir det «mye spennende vær på menyen for Sør-Norge denne uka».

– Enkeltbyger tirsdag, tordenvær fra England onsdag, og atlantisk regnvær torsdag.

Meteorologene varsler også en kommende hetebølge sørøst i Europa. I Frankrike, Belgia og Tyskland kan det enkelte steder bli over 40 grader.

– I grensen mot kjøligere luft dannes det intense tordenbyger, skriver meteorologene på Twitter om tirsdagen.

LES OGSÅ:  Årets varmeste dag: 27,9ºC


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE