ANNONSE

HAR SETT DET FØR: At folk ikke får lagt om før det er for sent er Ronny Støen hos Bilringen vant med.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Dekkverksted fikk inn over 20 biler på sommerdekk i snøkaoset

Tett snødrev og såpeglatte veier hindret ikke bilførere å legge ut på sommerdekk - for å skifte til vinterdekk tirsdag morgen.


Alexander Jansen

 14.11.17, kl. 18:50
 22.11.17, kl. 09:41


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Tirsdagens snøvær har vært grundig varslet i medier og på værmeldingene, men fortsatt var det mange bilførere som ikke hadde greid å få lagt om til vinterdekk i tide. 

- Vi har hatt et tyvetalls biler innom i løpet av formiddagstimene for å legge om til vinterdekk. De kom seilende på sommerdekk, forteller daglig leder Ronny Støen hos Bilringen i Drammen.

Bekymringsverdig er det også at flere av de som kommer innom dekkverksted for å legge om, setter nærmest blankslitte vinterdekk på bilen. 

- Men en del er flinke. Vi følger opp de faste kundene våre og har fått lagt om på de fleste i tide. Men det er alltid noen som er for sent ute, sier Støen.

Oppgitt over buss-beredskapen

Tirsdag har både busser og hjullastere seilet avgårde og havnet i grøfta på det glatte føret. At yrkessjåfører ikke vet bedre, stiller Støen seg undrende til.

På Fjell måtte for eksempel en full buss uten kjetting evakueres etter å ha sklidd bakover, inn i en lyktestolpe og et tre. Bare flaks gjorde at den ikke havnet 50 meter ned en grøft og smadret en garasje.

Brakar har dessuten meldt om en rekke forsinkelser i løpet av dagen som følge av vanskelige føreforhold. Samtidig ber politiet publikum la bilen stå der det er glattest. 

- Da blir det meningsløst at bussene ikke kan bli skodd for å håndtere forholdene. I midten av november bør man ha beredskap nok til å sørge for det. Snøen kommer hvert år, sier Støen.

KUNNE GÅTT ILLE: Denne leddbussen på Fjell var full av passasjerer da den uten kjetting seilte bakover. Hadde det ikke vært for lyktestolpen som igjen hvilte mot et tre, hadde den fortsatt ned en bratt skråning og inn i en garasjerekke. 

14 trafikkuhell på syv timer

Noen andre som har hatt hendene fulle er nødetatene. Det har gått i ett med ulykker, kollisjoner, bulking og utforkjøringer gjennom hele dagen. 

- Det har vært mye. Siden 08.00-tiden har vi så langt hatt 14 ulike oppdrag knyttet til trafikale hendelser på grunn av føreforholdene, sier operasjonsleder Christian Gulli ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24 i 17.30-tiden.

Da hadde situasjonen vært rolig siden 15-16.00-tiden. Det betyr med andre ord et snitt på to trafikkuhell i timen. Blant de ulike hendelsene torsdag har det vært fire massekollisjoner i Drammen hvor biler har sklidd ukontrollert i hverandre.

Og selv om nedbøren har gitt seg og hovedveiene stort sett er bare, er det fortsatt svært glatt på mange sideveier.

MASSEKRASJ: Seks biler og en hjullaster seilet avgårde og havnet i en «mølje» i Tomineborgveien.

Venter ny runde torsdag

Totalt kom det omlag 10 centimeter nysnø over store deler av drammensdistriktet tirsdag morgen og formiddag. Det er omlag dobbelt så mye som varslet.

Torsdag kveld er det ventet en ny runde med nedbør, men det ser foreløpig ut til å komme som sludd eller regn i de lavereliggende delene av distriktet. På høydedragene er det ventet å komme som snø, ifølge Meteorologisk Institutt.

DETTE SKJEDDE I TRAFIKKEN TORSDAG:

Klokken 08.45: Tre biler skled inn i buss som hadde havnet i grøfta på Fjell
Klokken 09.45: Lastebil og personbil kolliderte på Røykenveien
Klokken 10.45: Bil kjører i fjellveggen på E18 i Drammen
Klokken 10.50: Seks biler kolliderer i Tomineborgveien i Drammen 
Klokken 11.00: Trailere sperrer trafikken i Spikkestadbakkene
Klokken 14.00: Seks biler sklir i hverandre i Gjetergata i Drammen
Klokken 15.00: Fire blir kolliderer i Maria Feghts gate i Drammen

LES OGSÅ: Så glatt at politiet måtte iføre seg brodder for å stå oppreist


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE