ANNONSE

ARKIVFOTO: SHUJAH MALIK

Årets varmeste dag: 27,9ºC

Søndag 23. juli ble årets hittil varmeste dag i drammensdistriktet, med 27,9 grader i Lier.


Redaksjonen

 23.07.17, kl. 22:06
 31.07.17, kl. 11:01


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER / DRAMMEN: Søndag ble en svært varm dag over hele landet, og i drammensdistriktet faktisk årets varmeste med nesten en hel grads margin. 

Forrige temperaturrekord for året ble satt 1. juli med 27,0 grader, men søndag bikket termometeret nesten 28 grader. 27,9 ble den offisielle toppnoteringen ifølge Meteorologisk Institutt, satt i Lier.

Temperaturen ble forøvrig landets tredje varmeste, kun slått av Huggenes og Evanger med henholdsvis 28,3 og 28,4. 

Det er imidlertid fortsatt litt å gå på til Norges varmeste offisielle måling i 2016, som ble satt i Drammen 3. juni i fjor med hele 31,4 grader. Det ble også årets eneste tropedag.

Kaldere

Og etter den fine helgen, antyder langtidsvarselet nå en kjøligere værtype i uka som kommer.

Temperaturene faller betydelig allerede over natten til mandag, hvor kvikksølvet trolig såvidt sniker seg over 20 grader på ettermiddagen, ifølge Meteoroligisk Institutt. 

Tilsvarende blir det tirsdag, med en skyet værtype med noe sol innimellom. Fra onsdag og inn mot neste helg er det også ventet en del nedbør, aller verst ser det ut til å bli tirsdag med regn nesten hele dagen.

Mot slutten av langtidsvarselet ser det imidlertid ut til å være mer lovende tendenser igjen, så neste helg er det igjen håp om sol og sommer!

LES OGSÅ: Historisk september-rekord: 20 dager over 20 grader!


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE