ANNONSE

FRAKTET UT: Her har politiet fått kontroll på mannen etter en langvarig aksjon.
FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Mann forskanset seg i hus - overga seg etter massiv politiaksjon

Store politistyrker med beredskapstroppen i spissen aksjonerte mot en privatadresse i Vestfossen mandag kveld.


Alexander Jansen

 12.08.19, kl. 20:18
 20.08.19, kl. 09:35

Joakim Fjeldli


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Det som i utgangspunktet var et psykiatrirelatert oppdrag ble innledet i 21.00-tiden etter bekymringsmeldinger fra familiemedlemmer.

Politiet forsøkte ulike måter å få kontakt med mannen på som følge av at han hadde barrikadert seg på adressen, men uten hell.

- Det er mann vi sliter litt med å få kontroll på, og som vi er litt bekymret for som følge av mannens forhistorie. Vi har evakuert andre beboere i nærheten, sa operasjonsleder Tore Grindem ved politiet i Sør-Øst til DRM24 da.

Ifølge Grindem skal det ikke ha vært fare for andre personer. Også brannvesenet og helsepersonell bistod på stedet, og beredskapstroppen fra Oslo ankom etter hvert stedet for ekstra bistand.

_MG_4599.jpgFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Funnet skadd i huset

Det skal underveis også ha vært snakk om bruk av bensin i huset, og brannvesenet var standby med slukkeutstyr i tilfelle brann.

Etter hvert tok mannskaper fra politiets innsatsstyrke seg inn i huset, hvor mannen ble funnet liggende på gulvet med selvpåførte skader.

Mannen skal ikke ha gjort motstand mot politiet, og ble ved 22.15-tiden overtatt av helsepersonell og fraktet til sykehus. Skadene skal ikke være alvorlige.

- Vi forsøkte å tilnærme oss dette på en forsiktig måte, men vedkommende truet med å helle bensin rundt seg og tenne på. I tillegg hadde han kuttet seg, forteller politiets innsatsleder Geir Bodahl til Eikernytt.no etter at aksjonen var over.

IMG_2118.jpgFOTO: LESERBILDE

_J7P9385.JPGFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

20190812221503__MG_4596.JPGFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE