ANNONSE

UTLØSTE POLITIAKSJON: DRM24 har fått tilgang på video av en av mennene som nå er arrestert. Mannen veivet med et maskingevær-lignende våpen langs veien - naken. Hele aksjonen ble streamet live på Facebook.
FOTO: PRIVAT

Naken geværmann pågrepet i direktesendt politiaksjon

Tre personer er pågrepet, to av dem med våpen, i en storstilt aksjon med politihelikopter i Sande søndag kveld.


Alexander Jansen

 27.11.16, kl. 17:09
 26.01.17, kl. 20:48

Joakim Fjeldli


ANNONSE
ANNONSE

 

SANDE: Etter hva DRM24 erfarer ble aksjonen innledet i 16.30-tiden etter flere meldinger om en bevæpnet, naken mann kun iført militærstøvler - som hadde veivet med våpen langs veien i Hanekleiva-området.

Politiet i Søndre Buskerud bevæpnet seg, og sendte alle tilgjengelige ressurser til stedet. Det ble også kalt inn bistand fra flere omkringliggende distrikter, samt politihelikopter i den svært omfattende aksjonen. 

Riksvei 319 mellom E18 og Sande sentrum ble sperret i begge ender, og all trafikk dirigert i retur av væpnede politistyrker, mens beboere i området ble bedt om å holde seg innendørs.


JERNRING: Store politistyrker sperret av området. (FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24)

- Tatt med M16 maskingevær

Klokken 17.35 opplyser politiet på Twitter at tre personer er pågrepet i aksjonen. De tre siktede skal være etnisk norske, to menn og en kvinne mellom 22 og 37 år, som skal ha hatt tilhold i en campingvogn i området. 

- To av dem ble pågrepet med våpen, og et av våpnene er et M16 maskingevær, sier innsatsleder i politiet til DRM24 på stedet. 

Senere melder politiet på Twitter at det er beslaglagt våpen som er soft-gun. Hvorvidt alle våpnene er av typen softgun eller skarpe våpen er foreløpig ikke bragt på det rene.


FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Streamet live på Facebook

Politiet bekrefter at de involverte personene streamet live fra politiaksjonen på en Facebookgruppe.

DRM24 har fått tilgang på filmene, og kan fortelle at filmingen startet tidligere på ettermiddagen, og god tid før politiet ankom stedet. 


På filmen driver den nakne mannen i slutten av 30-årene med det som åpenbart fremstår som en svært dårlig spøk, godt beruset, naken og med tohåndsvåpen, med gestikulering og ablegøyer ute i veibanen, i et forsøk på å dirigere trafikken. 

En ung kvinne som filmer den oppsiktsvekkende seansen har det åpenbart veldig morsomt, og partene snakker underveis i filmen om å avlegge noen hus i nærheten et besøk.


CAMPINGVOGN: Gjerningspersonene hadde tilhold i denne campingvogna. Pågripelsen fant sted like utenfor. (FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24)

- Legg deg ned, slipp våpenet!

En stund senere har politihelikopteret begynt å sirkulere i luften over området, og den nakne mannen drar på seg HV-uniform og går ut av campingvogna for å stoppe flere biler i veibanen. 


Det som til slutt kommer, er politiets pansrede spesialbil for væpnede oppdrag. Via megafon blir kvinnen som filmer og mannen med våpenet kommandert ned på bakken fra avstand, før de blir pågrepet, satt i håndjern og ført vekk fra stedet. 

Deretter aksjonerer politiet mot campingvogna, hvor tredjemann oppholder seg. Telefonen som streamet det hele blir liggende opp ned på asfalten i gang, og først omlag 20 minutter senere finner politiet den. 


- De har livestreama hele pågripelsen på facebook. Alt. Jeg skal bare skru den av. Sånn. Hele det her er livestreamet til 6.000 mennesker, sier en politikvinne før filmen tar slutt. 

Politiet sperret av den aktuelle veistrekningen i flere timer som følge av tekniske undersøkelser på stedet.


UNDERSØKELSER: Her undersøker politiet geværet på åstedet. Til høyre er politiets pansrede utrykningsbil. (FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE