ANNONSE

AKSJONERTE: Her har politiet akkurat sjekket ut en adresse i Hokksund sentrum.
ALLE FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Resultatløs politijakt etter pistolmann i Hokksund

En mann som skal ha vist frem og muligens skutt med et håndvåpen i Mjøndalen og Hokksund fredag ettermiddag er på frifot.


Alexander Jansen

 06.07.18, kl. 15:13
 19.07.18, kl. 11:44

Joakim Fjeldli


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Det til tross for søk med store politistyrker fredag ettermiddag og tidlig kveld. Mannen skal av flere vitner skal ha blitt observert med våpen ved Mjøndalen stasjon i 15.00-tiden.

- Det skal muligens ha blitt løsnet skudd og vist frem et våpen, men hvorvidt det har vært skutt med er ikke bekreftet. Om det er et skarpt våpen eller en softgun er usikkert, men vi bevæpner oss for sikkerhets skyld, sa operasjonsleder Øystein Eikedal til DRM24.no.

Vedkommende skal etter episoden ved stasjonen ha gått mot Kiwi-bygget og ungdomsskolen i Mjøndalen, før han noe senere ble observert i Hokksund sentrum.

Mannen beskrives som i 50-årene, med blå shorts og lys t-skjorte. Han skal først ha snakket engelsk, deretter svensk, og er lys i huden, ifølge politiet. 

BEVÆPNET: Politiet aksjonerte med skjold, hjelmer, våpen og en rambukk.

Aksjonerte mot flere adresser

Politiet har undersøket flere adresser, blant annet i Hokksund sentrum, hvor fire bevæpnede politipatruljer gikk til aksjon i 16.00-tiden etter melding om at det som trolig var samme mann, hadde vist frem en revolver fra en ryggsekk.

- Vi har foreløpig ikke fått kontroll på mannen, men har en formening om hvem dette er og tror vi snart finner han, opplyste politiet til DRM24 i 16.40-tiden. 

Senere viste det seg at denne personen ble sjekket ut av saken, og politiet står derfor nå uten noen mistenkte kandidater.

Eikedal understreker at mannen ikke skal ha truet noen eller skutt mot andre personer. 

- Men å ferdes på offentlig sted med det som formentlig er et våpen er egnet til å frembringe frykt og redsel, sier Eikedal.

DRM24.no kommer tilbake med mer

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE