ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

Uvær i anmarsj: Advarer mot svært kraftig vind fredag

Vindkast med opptil orkan styrke ventes på deler av Østlandet fredag ettermiddag. Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel.


Alexander Jansen

 08.08.18, kl. 21:51
 11.08.18, kl. 08:52


ANNONSE
ANNONSE

 

BUSKERUD: Det er fra før av ventet store nedbørsmengder fredag, lokalt inntil 40mm regn på et døgn.

Det er lavtrykket som passerer over Sør-Norge som også fører med seg sjeldent kraftig vindvær til Østlandet å være. Den verste vinden er anslått å inntreffe fredag ettermiddag og kveld, med inntil kuling vindstyrke som middelvind også i Drammen.

For mer utsatte strøk, som for eksempel kysten av Hurumlandet, er det ventet sterk kuling middelvind på inntil 20 sekundmeter. 

Orkan i kastene

Det er imidlertid svært kraftige vindkast som potensielt kan forårsake store skader med trefall og lignende. Farevarselet kommer med oransje aktsomhetsnivå, hvilket innebærer at været kan gi alvorlige konsekvenser, uttaler Fylkesmannen i Buskerud.

Ifølge Meteorologisk Institutt er det ventet lokalt kraftige vindkast mellom 20 og 25 m/s fra vest i indre strøk Østafjells, i fjellet periodevis vindkast over 30 m/s. Det tilsvarer orkan vindstyrke.

- Gjenstander med store vindfang kan blåse over ende. Broer kan stenges, og det er fare for skade på bygninger og infrastruktur. Sterk vind kan lokalt påvirke transport. Fest alle løse gjenstander og unngå å bevege deg unødvendig utendørs, heter det i OBS-varselet.

Vindværet er ventet å avta natt til lørdag og lørdag morgen. 

LES OGSÅ: Kraftig regnskyll inntar drammensdistriktet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE