ÅSTEDET: Her finkjemmer politiet åstedet for mulige spor med lommelykt.

Mann funnet død på fortauet - etterforskes som drap

Politiet har innledet drapsetterforskning etter at en mann i 70-årene ble funnet livløs ved Loe Bruk i Hokksund på kvelden lille julaften.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Første melding om hendelsen kom til AMK klokken 19.37, og skal ha blitt ringt inn av tilfeldig forbipasserende som fant mannen liggende på fortauet på Drammensveien, akkurat ved bruenden over Vestfossenelva ved krysset inn til Loe Bruk.

AMK varslet videre politiet, som ankom stedet og sperret av hele veistrekningen etter at mannen ble erklært død klokken 20.24. Status da var at man anså dødsfallet som mistenkelig.

Politiet startet raskt med undersøkelser på og i nærheten av åstedet, og bevæpnede patruljer gjennomførte flere søk til fots og med hund i nærområdet.

Om det er gjort beslag eller funn av interesse, ønsker ikke politiadvokaten som uttaler seg om saken å si noe om natt til julaften.

Lokal mann på tur med hunden

Den avdøde mannens pårørende er varslet. Politiet opplyser at han var i midten av 70-årene, og hjemmehørende i Hokksund.

- Han har vært ute og gått tur med hunden og har trolig vært innom Coop Extra i Hokksund for å hente en pakke litt etter klokken 19.00, uttaler politiet.

- Mistenker ikke bildrap

Innledningsvis ble det spekulert i om mannen kunne ha blitt påkjørt. Men politiet mistenker ikke på det nåværende tidspunkt at det kan være snakk om et bildrap. 

- Jeg vil ikke kommentere hva som gjør at vi mistenker drap, annet enn at det er forhold på stedet, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathisen til DRM24.

- Hadde avdøde skader på kroppen?

- Det ønsker jeg heller ikke å kommentere nå, men han vil bli obdusert i morgen for å avdekke dødsårsaken, sier Mathisen sent mandag kveld.

Kripos er også underrettet om saken, men ikke direkte involvert i etterforskningen foreløpig.

Har fått tips - ønsker kontakt med vitner

Politiet har gjennomført avhør av vitner, men skal ikke være kjent med om det er øyenvitner til selve hendelsen foreløpig.

- Vi har gjort flere avhør, og anmoder publikum om hjelp. Vi ber om at personer som kan ha opplysninger om å ringe politiet på telefon 969 45 601 eller 02800, sier Mathisen.

Ifølge politiadvokaten har de allerede mottatt flere tips om saken i løpet av kvelden mandag.

Politiet er også interessert i biler påmontert dashbordkamera og som har kjørt i området ved Loe Bruk mellom klokken 18.30 og 20.30 for å sikre eventuelle opptak og overlevere disse til politiet.

FUNNET I VEIEN: Mannen skal ha blitt funnet ved bruenden ved Loe Bruk. FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO
FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24
Powered by Labrador CMS