ANNONSE

MASSEMØNSTRING: Flere tusen mennesker trosset VM-finaler i håndball og surt snødrev for å markere sin motstand mot bomring og Buskerudby.
FOTO: JOAKIM FJELDLI / ALEXANDER JANSEN / DRM24

Tusenvis i bom-demonstrasjon

Tusenvis av rasende drammensere møtte frem til fakkeltog og opprop mot Buskerudbypakke 2 i Drammen søndag.


Alexander Jansen

 29.01.17, kl. 18:34
 09.02.17, kl. 18:06


ANNONSE
ANNONSE

 DRAMMEN:
 VM-finalen i håndball la med andre ord ingen demper på oppmøtet i sentrum. 

Med fakler og faner marsjerte folkemengden i snødrevet over bybrua til Bragernes torg, mens tilropene underveis ikke etterlot noen tvil om engasjementet.


- Et oppmøte over all forventning. Dette forteller noe hvor viktig denne saken er for byens innbyggere, oppsummerte aksjonsleder Gro Nyhus etter sin tale på torgscenen. 

Nyhus introduserte de ulike appellene, og det var ingen tvil om at representantene for de politiske partiene som har vært med å vedta bomplanene for Buskerudbyen gjorde en upopulær figur fra talerstolen.

FOLKEHAV: Drammenserne flokket seg til sentrum for å vise sin motstand mot bom og Buskerudbypakke.

Tok pakka i forsvar - ble buet ut

Eivind Knudsen fra Arbeiderpartiet ble regelrett buet ut, mens politikerkollega Jon Helgheim (Frp) var den eneste som høstet applaus fra publikum. 

Helgheim er som kjent en innbitt motstander av Buskerudbypakke 2, som han kalte for usosial og oppskriften på kø og kaos.


- Jeg kan love dere en ting, og det er at vi gir oss ikke med dette. Jeg kommer til å stå på så lenge det er behov for kjempe for denne saken, sa Helgheim til jubel fra folkemengden.

- Jeg tror aldri bommotstanden på noe tidspunkt har vært større i Drammen, sa Helgheim til DRM24 etter aksjonen. 

- Få slutt på fjaset!

Irene Kildebo fra Gulskogen Vel holdt en harmdirrende tale adressert byens og fylkets beslutningstagere, hovedsakelig myntet på en motstand mot Tilfartsvei Vest. 

- Jeg har aldri opplevd maken til elendig planlegging. Vet politikerne i det hele tatt hvilke konsekvenser dette prosjektet får for byens innbyggere. Dette er elendig miljøpolitikk. Få slutt på tullet, raste Kildebo fra talerstolen.

SINT: Irene Kildebo etterlot liten tvil om hva hun mente om Buskerudbyens planer.

Martin Haug fra Åssiden holdt en noe roligere, men ikke desto mindre engasjerende tale om planene for innsnevring av Rosenkrantzgata.

- Er det slik at byens innbyggere ikke skjønner noe som helst? Er det ingen andre enn politikerne som skal ha noe dem skulle sagt i denne saken? Er det virkelig sånn at politikerne ikke engang tør å si sine egne meninger om denne saken, spurte Haug fra torgscenen.

LES OGSÅ: - Vi gir oss ikke med dette


MOT INNSNEVRING I ROSEN: Det var ikke bare motstand mot bom som var tema under demonstrasjonen. Flere andre Buskerudby-prosjekter møtte kraftig motstand. Her ved Martin Haug.

AKSJONSLEDER: Gro Nyhus leder opprøret mot Buskerudbypakke2. Hun forsikret om at motstanden stopper ikke her. - Vi gir oss ikke nå. Vi gjør det som må til for å få endret planene, sa Nyhus etter å ha avsluttet appellen sin som siste taler.

Se flere bilder fra demonstrasjonen her:

...


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE