ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Tusenvis av underskrifter mot bomring på under én uke

Bom-aksjonistene har lagt ut lister på en rekke steder i både Drammen, Nedre Eiker og Svelvik, og har fått mer enn 4.500 underskrifter mot bom på under én uke.


Alexander Jansen

 08.10.18, kl. 04:44
 15.10.18, kl. 15:34


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Underskriftskampanjen «NEI til Bomringer i Drammen», initiert av facebook-gruppen «Folkeavstemning om Bom i Drammen», har på kort tid fått vind i seilene etter å ha arrangert «kjør sakte»-aksjon mot bom i Drammen. 

Nå er målet å presse politikerne til handling gjennom å samle nok underskrifter fra innbyggerne i nye stor-Drammen. 

- For 16 år siden samlet de 26.000 underskrifter. Det skal vi slå. Målet med kampanjen er å vise politikerne hvor mange av oss som er mot urettferdig og usosiale bomringer, uttaler aksjons-general Anders Lunde søndag kveld. 

LES OGSÅ: Ny «kjør sakte»-aksjon skapte kaos i ettermiddagsrushet

Digitalt og håndskrevet

På litt under en uke har gruppen altså samlet mer enn 4.500 underskrifter. Det gjelder både digitale signeringer og underskrifter med navn og adresse på papir.

Aksjonsgruppen har utplassert underskriftspapirer på en rekke matbutikker, bensinstasjoner og serveringssteder i de tre kommunene. 

- Fantastiske folk står på hver uke for at vi skal åpne øynene til flertallet i bystyret, og få gode løsninger. Med planlegging, aksjoner, informasjon, innsamling av underskrifter, overbevisning av naboer, tar med lister på jobben eller i nabolaget sitt, uttaler Lunde.

LES OGSÅ: Fnyser av MDG-utspill om at bommene ikke rammer fattige

- Bussen vil aldri dekke alles behov

Lunde har sett seg lei på argumentasjonen om at alle skal ta bussen. 

- Det er veldig dyrt for en familie å ta bussen sammen. Da hjelper det ikke bare å doble antall busser. Buss vil aldri kunne dekke alles behov. Få mennesker på bussen er heller ikke miljøvennlig. Da er det ikke de som ikke har noe valg, som skal betale veiene og bussene våre, uttaler han.

Nå appellerer han også til butikker, næringsdrivende og fagforeninger. 

- Våkn opp, og still opp for medlemmene deres. Folk vil ikke flytte til Drammen lenger. Skal vi måtte miste status som regionens aktivitets, og handelssentrum, samt masse arbeidsplasser, før politikerne ser at pakken er et makkverk?

LES OGSÅ: Stort engasjement rundt «kjør sakte»-aksjonen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE