ANNONSE

ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Hadde over 150 km/t før han traff tunnelveggen uten bilbelte

Ulykken hvor en mann ble alvorlig skadd etter en biljakt i Bragernestunnelen i september i fjor er henlagt av spesialenheten.


Alexander Jansen

 20.03.20, kl. 14:29
 30.03.20, kl. 13:07


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Ulykkessjåføren ble fraktet til sykehus med alvorlige skader etter å ha kjørt rett i tunnelveggen med politiet på hjul i Bragernestunnelen i september i fjor.

Saken ble rutinemessig etterforsket av spesialenheten for politisaker, og den endelige rapporten kaster nå lys over en del hittil ukjente momenter ved hendelsen.

Ble bortvist på byen som følge av fyll og bråk

Blant annet kommer det frem at den samme patruljen som utførte bilforfølgelsen, ble tilkalt som følge av ordenforstyrrelser ved et utested i sentrum kort tid i forveien.

Mannen bak ordensforstyrrelsene var ulykkessjåføren, som fremstod som åpenbart beruset og kranglete. Han ble bortvist fra sentrum, men noe senere møtte politipatruljen samme person bak rattet i høy hastighet i en bil, og tok opp jakten for å få stanset ferden.

- Da bilen kom inn i tunnelen, økte han hastigheten og la seg i venstre felt (motgående felt). Polititjenestemann B tenkte at dette var livsfarlig, og meldte fra til operasjonssentralen og til andre patruljer som nærmet seg. B slo på sirener og tutet for å skape mest mulig lyd for å varsle medtrafikanter, står det å lese i rapporten.

Etter hvert fikk politipatruljen en måling på 137 km/t. På et punkt holdt politibetjent B en hastighet på 150 km/t.

- Bilen kjørte likevel fra dem, og B tenkte at det ikke var aktuelt å følge på lenger. De så ikke bilen i cirka 10 sekunder, men hørte et smell, står det i rapporten.

LES OGSÅ: Spesialenheten om biljakt: - Har vært høy hastighet

Uten sikkerhetsbelte

Ifølge kameraovervåking i tunnelen ankom politipatruljen ulykkesstedet ni sekunder etter krasjen i tunnelveggen. Statens Vegvesen har beregnet hastigheten ved selve sammenstøtet til å være 85 km/t.

Da politiet ankom ulykkesbilen ble det klart at føreren, som var under ruspåvirkning, ikke hadde brukt bilbelte. Han var da delvis bevisst.

Bilen, en Volvo V50, ble fullstendig smadret i sammenstøtet med tunnelveggen i rundkjøringen i Bragernestunnelen. Føreren har ikke villet la seg avhøre av spesialenheten.

mg3474komp_3456.jpg
Saken er nå henlagt for de to polititjenestemennene som utførte bilforfølgelsen.

- Spesialenheten mener at etterforskingsresultatet med særlig styrke viser at det ikke har skjedd en straffbar handling og saken henlegges som intet straffbart forhold anses bevist, konkluderer rapporten.

mg3495komp.jpg


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE