ANNONSE

PÅ VENT: Flere påbegynte prosjekter rammes av Trio-konkursen. Her et påbegynt boligprosjekt i Røyken.
FOTO: TRIO

Trio entreprenører konkurs - 61 ansatte mister jobben

Etter to år med lave driftsresultater slår entreprenørfirmaet Trio seg konkurs. 61 ansatte mister jobben, og arbeidet med å overlevere og avslutte allerede påbegynte prosjekter er i gang.


Benedicte Haugaard

 27.03.19, kl. 09:53
 01.04.19, kl. 17:33


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Trio har opparbeidet seg stor gjeld etter å ha tatt på seg store prosjekter som har ført til tap, og det skal også være en av grunnene til at det i ble gjort et bytte i entreprenørstaben midtveis i prosessen under utbyggingen av boligprosjektet «Galleriet» i Engene.

Det bekrefter Per Inge Haugan i Glitre Bolig AS. Det er Glitre Bolig som er byggeherre for det nye boligprosjektet i Engene.

Haugan sier entreprenørbyttet var udramatisk, og at alle parter var enige. Trio tok seg av rivningsarbeidet, men for å skåne de for en eventuell konkurs satte de Veidekke på prosjektet fra 2019. Konkurs ble det likevel.

Røde tall

Fra 2012 til 2016 økte omsetningen fra 115,6 millioner til 284,3 millioner. I samme periode økte resultat før skatt fra 2,9 millioner til 7,8 millioner. Men i 2017 falt omsetningen til 214, 3 millioner, og resultat før skatt ble minus 28,9 millioner. 

Det skriver DT som først omtalte saken.

2018 ble ikke enklere. Store tap på enda større prosjekter og flere dyre rettsprosesser førte til avgjørelsen. Trio har vært på ivrig jakt etter ny kapital uten å lykkes, og kostnadene ble for store for Eiker-bedriften.

Dette bekrefter advokat George Fulford ovenfor DRM24 onsdag formiddag. Fulford bistår Trio i forbindelse med avviklingen.

- Trio var avhengig av kapital og levde lenge i håpet, men under et møte på mandag ble det besluttet konkurs, sier Fulham, som onsdag formiddag er på vei til flere møter i forbindelse med pågående prosjekter.

- Vi skal i flere møter med bobestyrere i dag. Trio hadde store prosjekter under oppføring, og nå må det avtales hvordan man skal håndtere konkursen samt. videreføre og sluttføre prosjektene som er begynt på. Det dreier seg blant annet om et boligprosjekt i Sande og Spikkestad og et næringsbygg. 

PÅ VENT: Onsdag skal det avgjøres hva som skjer med prosjektene som er under oppføring. Her i Sande.

Trist og krevende

Fulford sier ledelsen er inne i en trist og krevende periode. Å stenge dørene var det siste de ønsket etter flere forsøk på å finne gode løsninger.

- Det er også trist for de lojale medarbeiderne. Flere har vært der siden starten i år 2000, og Trio har scoret høyt på trivsel hele veien. Dette berører mange mennesker, men det er snakk om flinke folk, og jeg er trygg på at de fleste får seg en jobb i byggebransjen igjen.

Tirsdag ettermiddag fikk de ansatte beskjeden. Onsdag får de den formelle oppsigelsen fra bedriften.

Det har ikke lykkes DRM24 i å få en kommentar fra daglig leder Arve Gunnestad.

LES OGSÅ: Boligprosjekt forsinket etter entreprenørbytte


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE