ANNONSE

HAR OMBESTEMT SEG: Nasir Gondal sitter som styremedlem i moskéen på Fjell, og representerer også SV i kommunestyret.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Trekker seg fra Gilanis SIAN-gruppe etter koran-uenigheter

Etter å ha vært en del av arbeidsgruppen som har jobbet for å få i stand dialogmøtet med SIAN i Drammen, har han fått nok: - Dialog med dem er ubrukelig.


Alexander Jansen

 10.09.20, kl. 22:26
 21.09.20, kl. 10:58


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Gondal forteller at beslutningen er et resultat av at SIAN har «fortsatt sine hatefulle demonstrasjoner».

- Jeg sa til dem om at når man sitter ved bordet og har dialog, må man midlertidig slutte aggresjonen mot koranen og islam, uttaler Gondal til DRM24.

Dette fikk SIAN til å rykke ut med en pressemelding hvor de lovet å avstå fra å brenne koranen under den planlagte demonstrasjonen på Hamar denne helga.

- Det er beklagelig å konstatere at Drammens dialognettverksforum slår sprekker før dialog som verktøy har fått sjansen til å bevise at det har livets rett med anklager om at SIAN bare ønsker oppmerksomhet, uttaler SIAN-leder Lars Thorsen i pressemeldingen.

_MG_5724_45654.jpgSIAN-LEDER: Lars Thorsen foran under demonstrasjonen foran stortinget for to uker siden vil fortsatt gjennomføre demontrasjonen på Hamar, men altså ikke lenger brenne koranen. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Uenig med Gilani om koranbrenning

Gondal forteller også til DRM24 at han er opprørt over at initiativtager bak dialogmøtet i Drammen, Yousuf Gilani, forsvarer retten til å skjende koranen.

- Jeg mener det må være forbudt å brenne koranen, sier Gondal til DRM24.

Gondal har imidlertid ikke ombestemt seg etter SIANs nye utspill.

- Jeg har kommet til at dialog med dem er ubrukelig, så jeg er ikke den del av dialogprosessen videre og trekker tilbake min rolle, uttaler han til DRM24.

Overfor Vårt Land beklager Gilani at Gondal har valgt å trekke seg. 

- Han har vært en kjemperessurs i planleggingsfasen og en god støttespiller. Jeg tar sterk avstand fra koranbrenning. Men så lenge loven tillater brenningen av hellige bøker, så er det opp til påtennerne om de vil gjøre det. Så får vi drive det gode arbeidet som forhåpentligvis kan få folk til å ikke ville gjøre det, sier Gilani (bildet).

GILRAAD.JPG(ARKIVFOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24)

Han er imidlertid glad for SIANs lovnader om å avstå fra koran-brenning denne helga.

- Jeg har på vegne av dialognettverksforumet hatt mange telefonsamtaler med leder av SIAN, Lars Thorsen om koranbrenning og viktigheten av dialog. 
Dette er et viktig og riktig steg i retning dialog arbeid, dialog nytter, skriver Gilani på sin Facebookprofil.

Dialogmøtet finner sted i Drammen 24. oktober.

LES OGSÅ:SIAN skal møte Gilani til islam-debatt i Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE