ANNONSE

ARKIVFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Tredobling av togreiser på Drammenbanen

I fjor reiste rekordmange 80 millioner med tog i Norge. Størst var økningen på Vestfoldbanen og Drammen-Oslo, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.


Redaksjonen

 29.07.20, kl. 08:34
 06.08.20, kl. 20:52


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: På få år har antall passasjerer på InterCity-togene på Vestfoldbanen og Drammenbanen (Skien-Drammen-Oslo) blitt nær tredoblet.

- Bare det siste året er det blitt en million flere påstigninger på denne strekningen, opplyser Bane NOR i en pressemelding.

Økningen fra Drammen, Asker og Sandvika inn til Oslo er stor, men i takt med at Vestfoldbanen bygges ut og moderne dobbeltspor tas i bruk, øker passasjertilstrømningen også i Vestfold og Telemark.

Jernbanesatsing gir resultater

– Det er fantastisk å se den kraftige passasjerveksten. Det viser at satsingen på jernbane gir resultater, sier Bjørn Kristiansen som er konserndirektør for Kunde og trafikk i Bane NOR.

Det er særlig tre togmarkeder som har opplevd stor vekst det siste året: Vestfoldbanen (med Drammenbanen), Jærbanen og Gjøvikbanen.

– Disse tre står for nesten hele passasjerøkningen det siste året. En del av forklaringen er at vi har fått til enda flere rushtidsavganger og så tror jeg at den pågående satsingen og investeringene på disse banestrekningene gir positiv stemning og nye kunder, sier Bjørn Kristiansen.

Flere avganger gir flere passasjerer

Fra 2012 til 2018 økte antall passasjerer i Norge fra 62 til 77 millioner. Fra 2018 til 2019 har passasjerøkningen fortsatt til over 80 millioner. De siste årenes jernbaneutbygging og utbedring av flaskehalser har gjort det mulig med flere tog på linjene.

– På enkelte linjer er det nå kun få minutter mellom hver avgang, slik som i Stavanger- og Oslo-området. Flere avganger og kortere reisetid gjør det mulig for flere å velge toget og se fordelen av å bruke tog i stedet for bil. Vi ser frem til ytterligere vekst etter hvert som nye banestrekninger blir ferdigbygget de neste årene, sier Bjørn Kristiansen.

LES OGSÅ: Bane NOR: - Aldri før lagt så mye nytt spor på så kort tid


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE