ANNONSE

ILLUSTRASJONFOTO: VESTRE VIKEN HF

Tre nye smittetilfeller - ansatt i hjemmetjenesten testet positivt

30 personer er satt i karantene etter at ansatt i hjemmetjenesten testet positivt for corona-viruset.


Redaksjonen

 16.09.20, kl. 09:37
 18.09.20, kl. 19:20


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det melder Drammen kommune onsdag formiddag.

Personen jobber ved hjemmetjenesten på Landfalløya. Foreløpig er det ikke fastslått noen sikker smittevei for vedkommende.

- Som følge av den positive koronaprøven ble 22 hjemmeboende og sju ansatte satt i karantene i går. Det er god oversikt over nærkontakter i dette tilfellet, og testing av alle sammen iverksettes umiddelbart. Alle berørte hjemmeboende og deres pårørende er varslet om situasjonen, uttaler kommunen.

- Hjemmetjenesten følger opp de hjemmeboende som er berørt i denne saken. Dette er personer som har behov for hjelp, og de kommer til å trenge minst like mye hjelp i hjemmet i tiden som kommer. Vi iverksetter derfor nå en ytterligere styrking av smittevernet, slik at beboerne kan få tjenestene sine som vanlig i dagene som kommer og at både beboere og ansatte i hjemmetjenesten ivaretas på en best mulig måte, sier Trine Aas som er kommunalsjef for institusjon og hjemmetjenester i Drammen kommune.

Både de hjemmeboende og de ansatte som er satt i karantene, skal nå testes jevnlig fram til det har gått ti dager siden siste eksponering for mulig smitte, ifølge Drammen kommune.

Seks smittetilfeller på to døgn

For andre dag på rad er det bekreftet tre nye smittetilfeller totalt.

- Den andre som fikk påvist koronasmitte i går, er sannsynligvis smittet i forbindelse med møtevirksomhet utenfor Drammen kommune. Her er det også god oversikt over nærkontakter. Den tredje med påvist smitte har ikke kjent smittevei. Det er god oversikt over nærkontakter, uttaler kommunen.

LES OGSÅ:
 Tre nye, lokale corona-tilfeller: - Smittevei foreløpig ukjent


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE