ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Tre nye smittetilfeller i Drammen - to av dem innlagt på sykehus

Tre personer fra Drammen har fått påvist corona-smitte det siste døgnet, opplyser kommunen


Alexander Jansen

 25.03.20, kl. 12:11
 26.03.20, kl. 10:54


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Kommunen har fortsatt ikke mottatt svar på prøvene som er sendt laboratoriet i Oslo, etter at testingen ble gjenopptatt på legevakta i Drammen. Dette ventes torsdag.

Samtidig melder Vestre Viken at de igjen har kapasitet til å følge FHI’s kriterier for coronavirustest, og vil ta imot alle prøver som tilfredsstiller disse kriteriene.

- Vår kapasitet vil inntil videre ligge på 5-600 prøver per døgn i en 2 ukers horisont. Mot slutten av april vil vi kunne mer enn tredoble denne kapasiteten, legger Bævre-Jensen til. 

Han beklager støy og uro de siste dagers endringer har medført, men understreker at de ikke har sett noe annet valg enn å være ansvarlige og sikre videre drift. 

- Vi ønsker å presisere at absolutt alle laboratorier i Norge er påvirket av de leveranseproblemene som har vært, selv om noen laboratorier har vært litt mer heldige enn andre med hvilken lagerbeholdning de hadde rett i forkant av at leveranseproblemene startet, avslutter han.

Ifølge Drammen kommune vil de inntil fortsette samarbeidet med Oslo-laboratoriet, opplyser kommunen til DRM24 onsdag.

LES OGSÅ: Kritisk utstyrsmangel setter stopper for corona-testingen

Fikk påvist smitte ved sykehusinnleggelse

Ifølge kommunen ble to av dem som nå har fått påvist smitten, testet i forbindelse med innleggelse på sykehuset. Den tredje er en ansatt i helsesektoren, utenfor Drammen kommune.

- Én av de positive prøvene knyttes opp mot utenlandsreise. Vedkommende har vært i karantene siden hjemkomsten. I de to andre tilfellene er det foreløpig ikke funnet en sikker smittevei. Nærkontakter av dem som nå har fått påvist smitte, er kartlagt og satt i hjemmekarantene, opplyser kommunen.

- At vi får flere tilfeller hvor det ikke er mulig å finne en sikker smittevei, er et klart tegn på at viruset også kan smitte fra personer med milde symptomer. Derfor er de generelle tiltakene i befolkningen med å holde avstand, vaske hendene ofte og hoste eller nyse i et papirhåndkle eller albuekroken svært viktige for å begrense smitten, sier Madli Indseth som er virksomhetsleder for Medisinskfaglig virksomhet i Drammen kommune.

I Lier og Øvre Eiker er det ikke rapportert om nye tilfeller onsdag. Totalt er nå i Drammen, Lier og Øvre Eiker 71 personer bekreftet smittet, hvorav fem er friskmeldt (i Drammen).

LES OGSÅ: Fire nye, lokale corona-tilfeller - økning sannsynlig
LES OGSÅ: Privat legevakt tilbyr selvtesting for coronavirus


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE