ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Fire nye, lokale corona-tilfeller - økning sannsynlig

Til tross for en stopp i testingen er det påvist smitte hos en person i Lier, en i Øvre Eiker og to i Drammen siste døgn. Samtidig blir nå også flere friskmeldt.


Alexander Jansen

 24.03.20, kl. 15:05
 25.03.20, kl. 13:32


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Etter midlertidig test-stopp i drammensområdet som følge av mangel på testustyr, har antallet nye tilfeller gått ned de siste dagene. 

Mandag ble imidlertid testingen på legevakta i Drammen gjenopptatt, og det er dermed grunn til å forvente en økning av nye tilfeller utover i uken. 

Nye, oppdaterte tall tirsdag er fire nye positive prøver, to fra Drammen og ett tilfelle i både Lier og Øvre Eiker.

Ifølge Drammen kommune er de nye positive prøvene begge nærkontakter av tidligere kjente tilfeller.

- Den ene av dem er nærkontakt med en koronasmittet som bor i en annen kommune, mens den andre er nærkontakt av en koronasmittet i Drammen. Sistnevnte er innlagt på sykehuset, uttaler kommunen. 

LES OGSÅ: 
FHI: Her kan du melde fra hvis du tror du er corona-smittet

Fire friskmeldt

Samtidig som det kommer nye tilfeller, kunne Drammen kommune tirsdag ettermiddag melde at fire som har fått påvist smitte, nå er friskmeldt.

- Det betyr at de har vært symptomfrie i syv dager etter å ha fått påviste smitte, sa kommuneoverlege John David Johannessen på kommunens pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Ifølge Vestre Viken er tallet på innlagte pasienter til corona-behandling på sykehuset i Drammen nå ni personer - hvorav en person ble utskrevet mandag, da tallet tidligere var ti personer. Det har så langt ikke vært dødsfall som følge av corona-viruset i drammensområdet.

68 bekreftet smittet lokalt - store mørketall

Med de nye tallene mandag er antall bekreftede, lokale corona-tilfeller i Drammen (54), Lier (11) og Øvre Eiker (3) 67 personer. Av disse er nå fire i Drammen friskmeldt.

Det er imidlertid grunn til å tro at hundrevis, kanskje tusenvis bare i drammensregionen kan være smittet av viruset.

Kun et fåtall blir testet, og ifølge selskapet som håndterer fastlege-data for 40% av fastlegene i Norge, indikerer tallene for den aktuelle pasientgruppen over 20.000 smittede på landsbasis. Det melder NRK mandag.

Det er Oslo og Viken som er de hardest rammede fylkene i Norge.

LES OGSÅ: 
Barneskoleelev og barnehageansatt corona-smittet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE