ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

Tre nye coronatilfeller i Drammen siste døgn

- Kan håpe på en noenlunde normal sommer.


Redaksjonen

 10.06.21, kl. 08:59
 11.06.21, kl. 10:50


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Alle tre tilfeller i Drammen siste døgn er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, opplyser kommunen torsdag morgen. Ved Marienlyst skole er det påvist et smittetilfelle, og både elever og lærere settes i karantene som følge av dette smittetilfellet.

I Øvre Eiker er det ikke rapportert om nye smittetilfeller siste døgn. Lier kommune melder om to nye tilfeller torsdag.

- Det er veldig gledelig at vi kan registrere den åttende dagen på rad med veldig lave smittetall. For første gang siden begynnelsen av mars er vi nå også nede i under 100 nye smittetilfeller i den foregående toukersperioden, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen.

Det er totalt påvist 94 nye smittetilfeller de siste 14 dagene. 66 av dem var i løpet av de første sju dagene av toukersperioden. De siste sju dagene er det påvist 28 nye smittetilfeller.

- Hvis vi klarer å holde oss på smittetallene fra den siste uka, er vi snart nede på rundt 50 smittetilfeller i løpet av to uker. Dét er veldig bra og bidrar i stor grad til å redusere risikoen for å bli smittet av koronaviruset. Risikoen for smitte er riktignok ikke borte. Det er fortsatt noen smittetilfeller som påvises hver dag, men et så lavt smittetrykk gjør hverdagen tryggere for oss alle sammen, og det er relativt enkelt å holde god oversikt over alle smittetilfellene, sier Sagberg.

- Husk fortsatt avstand, spesielt innendørs

Nå har det vært godt og varmt vær en periode, og mange har møttes ute. Når det blir kjøligere og litt mindre behagelig å sitte ute, er oppfordringen fra smittevernoverlegen klar:

- Vi vet at viruset i mindre grad smitter utendørs. Alle som møtes innendørs, enten det er hjemme, ute på et serveringssted eller et annet sted, må være spesielt oppmerksomme på å holde god avstand til hverandre. Nå har alle levd under strenge restriksjoner i lang tid og gjort en imponerende innsats for å begrense smittespredningen.

- La oss holde på de gode vanene og gjøre det vi kan for å unngå økt smittespredning igjen. Hvis vi klarer å holde smitten nede på nivået vi er nå, og unngår enda mer smittsomme virusvarianter i tiden fremover, kan vi virkelig håpe på en noenlunde normal sommer, sier smittevernoverlegen og legger til:

- Når høsten kommer skal vi forhåpentligvis ha kommet så langt med vaksineringen, at vaksinene forhindrer en ny smitteoppblomstring. Det er lov å håpe og tro at vi er på oppløpssiden av pandemien nå, men den er altså ikke over ennå. I mange land er det langt fram til at man kan si at pandemien er overstått. Det er et stykke igjen i Norge også, men akkurat nå går det absolutt i riktig retning.

LES OGSÅ: Fire nye smittetilfeller: - Den gode trenden fortsetter


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE