ANNONSE

VRAK: Bilen gikk rundt før den landet på hjulene igjen. Alle airbagene er løst ut.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Politibil fra UP vraket i E18-rundvelt under fartsmåling

En politibil kjørte ut, gikk rundt og ble totalvraket i Drammen onsdag formiddag. Politibetjenten som kjørte bilen har fått beslaglagt førerkortet i påvente av etterforskningen.


Alexander Jansen

 17.04.19, kl. 09:56
 30.04.19, kl. 11:22


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Nødetatene rykket ut til stedet etter melding om hendelsen klokken 09.47. Ifølge politiet skal ikke rundvelten ha resultert i større personskader.

- Det ser ut til å ha gått greit med de ombord, opplyser operasjonsleder i Sør-Øst til DRM24.

Føreren, som skal ha vært alene i bilen, har blitt tilsett av ambulansepersonell på stedet og er fraktet sykehus for sjekk.

Foretok fartsmåling

Politiets innsatsleder på stedet opplyser til DRM24 at de foreløpig ikke kan svare på detaljer, men at politibilen var på vei sørover retning Sande da hendelsen skjedde.

Senere opplyser operasjonssentralen til DRM24 at bilen foretok en gjennomsnittsmåling (hastighetsmåling) av en annen bil da utforkjøringen skjedde.

Årsaken er ikke kjent, men utifra sporene på stedet er det åpenbart at farten må ha vært stor.

Spesialenheten varslet

Det tok nærmere to og en halv time før bilen ble fjernet fra stedet. Årsaken er at det er gjennomført nødvendige undersøkelser på stedet.

Etter hva DRM24 erfarer er den aktuelle bilen tilhørende Utrykningspolitiet, og mannskaper fra Oslo politidistrikt har vært på stedet for å etterforske saken som uavhengig politidistrikt.

Også politihelikopteret ble rekvirert til stedet for å undersøkese ulykkesstedet fra lufta.

Midlertidig førerkortbeslag

Overfor DRM24 uttaler operasjonssentralen i Sør-Øst at politibetjenten som kjørte bilen har fått beslaglagt førerkortet.

- Det er tatt et midlertidig beslag med bakgrunn i det som har skjedd på lik linje med andre tilsvarende saker. Det gjelder for inntil tre måneder. Så vil etterforskningen avgjøre om det er grunn til å opprettholde beslaget, uttaler operasjonsleder til DRM24.

Føreren skal onsdag ettermiddag foreløpig ikke ha vært i stand til å gjennomføre avhør.

Den smadrende politibilen er sendt Statens Vegvesen for tekniske undersøkelser.FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE