ANNONSE

ARKIVFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Varsler buss for tog i hele påskeuka

Bane NOR har besluttet å bruke uka til vedlikeholdsarbeider. Dermed må pendlerne belage seg på alternativ transport.


Redaksjonen

 07.04.19, kl. 16:13
 14.04.19, kl. 14:24


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/LIER: Som i så mange tilfeller er det nok engang Lieråstunnelen som skal utbedres. NSB setter opp alternativ transport, men dette berører også Flytoget.

Lieråsen tunnel holdes stengt fra 13.04 til og med 21.04. Strekningen mellom Holmestrand og Drammen holdes stengt fra 18.04 til og med 21.04. Togtrafikken skal gå som normalt fra andre påskedag.

Mindre trafikk og alternativ transport

Erfaringer viser at det er færre reisende i påskeuken. Uansett er det viktig at de som skal ut og reise, enten det er hverdag eller helligdag, vet at det er arbeider, at det påvirker hvordan de reiser og at reisen kan ta lengre tid, opplyser NSB i en pressemelding.

Det henvises til NSBs app eller reiseplanlegger på nsb.no for detaljer om den enkelte reisen. Også Bergensbanen, Sørlandsbanen og Flytoget blir berørt av arbeidene i Lieråstunnelen.

Slik reiser du i påsken 

Togene kjører som normalt mellom Oslo S og Asker stasjon. Det kjøres buss mellom Drammen og Asker. Disse går hvert 10. minutt. I rushtiden hverdagene i påsken kjøres det buss hvert 5. minutt.

Lokaltog

L12 kjøres Kongsberg - Drammen og Asker-Eidsvoll. Vi kjører buss mellom Drammen-Asker, bussene kjøres kontinuerlig hvert 10. minutt. Togene kjøres i rute fra Asker og Drammen.

L13 kjøres Asker - Dal. Kjøres buss for tog Drammen - Brakerøya - Lier - Asker. Togene kjøres i rute fra Asker.


Bergensbanen 

Togene kjøres Oslo S - Hønefoss over Roa. Enkelte tog har fått endret rutetid fra Oslo S.

Det kjører buss for tog fra Drammen til Hønefoss, disse stopper ved Hokksund og Vikersund for tog som har stopp der. Bussene får tidligere avgangstid enn togets opprinnelige rutetid.

Kunder fra Sandvika og Asker henvises til lokaltog til Oslo S for overgang til tog til Bergen fra Oslo S.


Sørlandsbanen

Togene kjøres Kongsberg - Kristiansand/Stavanger. Vi kjører buss Oslo S – Kongsberg. Busser får 20 minutter tidligere avgangstid fra Oslo S, Lysaker og Asker.

Reisende fra Drammen henvises til L12 til Kongsberg med overgang til Sørlandsbanen på Kongsberg.


Nyttig informasjon

• Vær oppmerksom på at bussene kan få andre avgangstider enn togets ordinære avgangstid. Togene kjører til oppsatt avgangstid.

• Beregn ekstra tid til bytte mellom buss og tog, samt ta høyde for at buss kan bruke lengre tid enn det toget normalt bruker.

• Retten til prisavslag ved forsinkelse gjelder ikke ved planlagte endringer i trafikken som er varslet på forhånd, der det er informert om at ekstra reisetid må påregnes.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE