ANNONSE

MEIDE NED SPERRINGENE: Den provisoriske rundkjøringen ble en utfordring for denne bussen.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Nytt kjøremønster skaper kaos

Nestenkollisjoner, biler mot kjøreretningen, kø og forvirring. Det er resultatet av det nye kjøremønsteret i rundkjøringen ved Shell på Strømsø.


Alexander Jansen

 27.10.17, kl. 11:37
 05.11.17, kl. 02:36


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det har ikke akkurat gått knirkefritt i trafikken etter omleggingen av kjøremønsteret på Strømsø natt til onsdag.

DRM24 har mottatt flere henvendelser på en lettere kaotisk trafikksituasjon, og har både ved selvsyn og via vitner fått erfare at det nye kjøremønsteret skaper utfordringer.

Statens Vegvesen er bekjent av problemene, og har fulgt nøye med på utviklingen. I går kom det på plass en oppmalt «sentraløy» på asfalten som skal gjøre det mer tydelig at det er en rundkjøring, uten at det gjorde ting så mye bedre.

- Vi har også registret at noen bremser unødvendig mye ned, mens andre kjører altfor fort rett frem, uten å ta hensyn til at det er en rundkjøring, sier byggeleder Thomas Holst i Statens Vegvesen til DRM24.no.

FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Gjør flere tiltak

- Det fungerer ikke godt nok ettersom det er vanskelig å se at det er en rundkjøringsfunksjon. Mandag kommer vi derfor til å lage en forhøyning i bakken som vi helmaler, sier Holst.

- Et alternativ hadde vært et T-kryss men da lammer vi trafikken unødvendig mye. Akkurat dette har vært en utfordring, forklarer Holst.

Den midlertidige rundkjøringen er tenkt å fungere på denne måten frem til trafikken blir flyttet over på det nyasfalterte løpet i Bjørnstjerne Bjørnsonsgate på nyåret 2018. Her begynner asfalteringen allerede onsdag neste uke.

DEN GANG DA: Nå er det motgående trafikk i de to kjørefeltene til høyre i bildet over, i motsetning til «gamle dager». (FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24)

Må belage seg på kø

Inntil trafikken blir flyttet over på det nye løpet tror Holst at folk må belage seg på mer kø enn normalt på strekningen, som i praksis har fått redusert kapasiteten fra fire til to filer mellom Konnerudgata og Tamburggata.

Som om ikke det var nok, blir også pendlerparkeringen ved Drammen stasjon flyttet til godsterminalen på Grønland mandag. 

Dette innebærer at flere hundre reisende hver dag vil måtte krysse den lysregulerte fotgjengerovergangen i Kreftingsgate ved Circle K/Jernbanegata i rushtiden - og legge ytterligere press på den allerede belastede strekningen.

LES OGSÅ: Fjerner byens mest trafikkerte rundkjøring

BYGGER NYTT LØP: Her vil det trafikken flyttes over på nyåret når asfalteringen er ferdig. (FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE