ANNONSE

HER KAN DU KJØRE BIL: Trafikken inne i tunnelen blir ledet om Øvre Sund bru til Nedre Eikervei. Trafikken fra Drammen sentrum blir ledet om Per Sivles gate og inn Øvre Storgate og vestover mot Landfalløya.
ALLE FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24 - ILLUSTRASJON: STATENS VEGVESEN

Nytt kjøremønster omgår store deler av Rosenkrantzgata

Arbeidene mellom Vårveien og Hans Hansensvei er omsider ferdige, og alle fire felter er åpne for trafikk. Det er derimot nye mønstre for alle som skal mot Åssiden fra Drammen sentrum.


Joakim Fjeldli

 29.07.17, kl. 12:09
 31.07.17, kl. 10:01


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Etter mye kø, frekke forbikjøringer, tuting og sure miner er det nå endelig åpnet igjen for trafikk mellom Vårveien og Hans Hansensvei i Rosenkrantzgata.

Alle fire feltene er frie for sperringer og anleggskjøretøy, og det er igjen fritt leide å kjøre her som det var tidligere.

Men skal du fra Drammen sentrum og mot Åssiden og Nedre Eiker, må du alikevel smøre deg med en saftig dose tålmodighet. Årsaken er at Vegvesenet nå graver opp to felt mellom Hamborgstrømtunnelen og Olav Bergers vei/Landfalløya.

LES OGSÅ: Kjørte ned stengt bom i Bragernestunnelen

 J3A8698OMKJØRING: Rosenkrantzgata er stengt fra rundkjøringen ved Per Sivles gate.

Omkjøring til mandag

Skal du så vestover via Rosenkrantzgata, så må du altså kjøre om andre veier. Bragernestunellen er stengt i retning Rosenkrantzgata, og i rundkjøringen ved Per Sivles gate er veien også stengt.

Arbeidene har nå nådd området mellom Olaf Bergers vei og Nordahl Bruns gate, og utkjøringene til Rosenkrantzgata fra Henrik Ibsens gate, Nordahl Bruns gate og Ole Bulls gate er derfor også stengt.

Omkjøring for all trafikk som skal i retning Åssiden må derfor om Øvre Storgate/Landfalløya, en vei som ikke nødvendigvis er dimensjonert for å håndtere store mengder trafikk og brede kjøretøy som skal forbi hverandre.

Politi-dirigering

Trafikken når igjen Rosenkrantzgata på andre siden, ved lyskrysset Rosenkrantzgata/Olaf Bergers vei ved Familysenteret på Landfalløya.

Her er det grunn til å tro at det vil bli lange køer ut mot krysset i dagene som kommer. Allerede like etter klokken 10.00 lørdag morgen var det kø fra Landfalløybrua og ut mot Rosenkrantzgata, og noe senere var politiet på plass for manuell dirigering.

Ifølge Statens Vegvesen vil arbeidene etter planen ferdigstilles innen mandag morgen, og Rosenkrantzgata gjenåpnes i begge retninger etter klokken 09.00. 

 J3A8696SÅVIDT DET GÅR: Krysset Per Sivles gate/Øvre Storgate er ikke dimensjonert for lange busser og større kjøretøyer som skal svinge til høyre mot Åssiden.

LES OGSÅ: Kjørte ned stengt bom i Bragernestunellen

 J3A8693
STENGT: Utkjøringen fra Bragernestunellen og opp i Rosenkrantzgata er stengt fra rundkjøringen ved "egget".


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE