ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

NSB varsler seks uker med buss for tog: - Dobbelt så ille som i fjor

NSB ber togpendlere ta ferie i perioden 22. juni - 5. august mens det etter hvert så tradisjonsrike vedlikeholdet av Lieråstunnelen pågår.


Alexander Jansen

 17.01.19, kl. 15:29
 23.01.19, kl. 12:35


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN / LIER: Ifølge NSB blir situasjonen neppe noe bedre enn den har vært tidligere år. Heller tvert imot, skriver NRK som først omtalte saken.

Årsaken er at enda flere togreisende og flere bussavganger bidrar til å gjøre trafikkbildet enda mer kaospreget, spesielt i de første ukene før fellesferien. 

Ifølge NSB blir det faktisk dobbelt så mange bussavganger som i 2018.

- En ting er hvor mange busser vi trenger, men de skal ut i en trafikk som er tett fra før, så det er klart at dette blir krevende, sier Gina Scholz i NSB til NRK. 

- Ta ferie

NSB klamrer seg til håpet om at flest mulig tar ferie i den aktuelle perioden for å gjøre det hele så lite smertefullt som mulig.

– Vi oppfordrer alle de som kan om å ta ut ferie. Det er en utfordrende situasjon. Vi opplever passasjervekst over mange år, så det er svært mange reisende vi skal gi et alternativ, sier Scholz til statskanalen.

Verst på Drammenbanen

Som vanlig er det det sentrale Østlandet og Drammensbanen som blir hardest rammet når Bane NOR setter i gang med det årlige vedlikeholdsprosjektet.

Mellom Asker og Drammen blir det buss for tog fra 22. juni til og med 5. august - seks uker.

Fra 6. juli til 22. juli blir det også stengt mellom Skøyen og Asker. I disse to ukene vil det dermed bli buss for tog hele strekningen mellom Skøyen og Drammen.

Også Spikkestadbanen blir stengt de to ukene fra 6. juli til 22. juli. 

LES OGSÅ: Pendler: - Den lengste køen jeg har sett på Drammen stasjon


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE