ANNONSE

GRATISTILBUD: Årets russ får gratis kontroll av russekjøretøy i forbindelse med Trafikksikkerhetsdagen i regi av Vegvesenet i dag.
ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Gir gratis kontroll av russekjøretøy

Statens vegvesen inviterer årets russ til trafikksikkerhetsdag med gratis kontroll av både russebiler og russebusser på Drammen trafikkstasjon.


Redaksjonen

 26.04.17, kl. 10:20
 26.04.17, kl. 22:43


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Gratistilbudet gjelder onsdag 26. april og kontrollene skal foregå fra klokken 17.00 til 20.00, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

– I løpet av disse timene har vi både en teknisk kontroll og en kontroll av ombygging av kjøretøyene, sier Øivind Brinchen i Statens vegvesen.

Alle kjøretøy som blir godkjente får et eget russebiloblat til å feste i vinduet.

– Da slipper russen å bli stoppet i tekniske kontroller langs veiene i mai, fortsetter Brinchen.

Opptatt av trafikksikkerhet

Statens vegvesen er opptatt av at russen skal ha en så sikker russetid som mulig, også på veiene. Brinchen forteller at i tillegg til kontrollene får russen derfor også en innføring i andre ting det er viktig å være oppmerksom på når de ferdes i trafikken.

– Russen får blant annet en mulighet til å prøve Bråstoppen og Veltepettern, for å kjenne på kroppen hvor viktig det er å bruke bilbelte, melder Brinchen.

Livreddende førstehjelp

Røde kors er også med på trafikksikkerhetsdagen onsdag 26. april. De vil blant annet lære russen grunnleggende førstehjelp.

– Om det skulle oppstå en uheldig situasjon, er det både viktig og godt å være i stand til å hjelpe de som måtte trenge det, sier Brinchen, som er glad for at Røde kors er med.

– Førstehjelp er en kunnskap det alltid er godt å ha med seg, både som russ og ellers, avslutter han.

LES OGSÅ: Russen har fått ny partytomt


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE