ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Frykter prissjokk mellom Oslo og Drammen på nye E18

Prisen for å kjøre tur-retur Lier-Oslo når nye E18 står klar i 2024 kan komme opp i svimlende 250 kroner bare i bompenger.


Alexander Jansen

 28.06.17, kl. 13:54
 07.07.17, kl. 04:52


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN / LIER: Det melder NRK, som har gjort beregninger utifra nye satser og flere bomstasjoner som er planlagt på strekningen de neste årene. 

I de 250 kronene er det nye bompengestasjonene innad i Oslo ikke tatt med i regnestykket. Bare for å passere Oslo-grensa vil det fra 1. mars 2019 koste 70 kroner tur-retur.

I tillegg må man plusse på de nye bomsnittene på grensen mellom Lier og Asker og Asker og Bærum. Her er ikke prisen finregnet, men ifølge Statens Vegvesen kan prisen komme opp i 30 kroner i de tre E18-bommene hver vei. 

NAF: - Bondefangeri

NAF mener at en prislapp så skyhøy blir å anse som bondefangeri.

– Da har vi passert metningspunktet for hva man opplever som rimelig å betale for å kjøre på veien vestfra og inn mot Oslo, sier styreleder i NAF Asker og Bærum, Stig Wettre-Johnsen, til NRK.

Han etterlyser at staten tar et større ansvar.

– Når vi også ser ellers i landet, inneholder alle nye veiprosjekter en bompengefinansiering. Da blir det veldig kostbart å bevege seg rundt, både for privatbilister og nyttetransport. Staten må ta et mye større samfunnsansvar for å bygge opp en effektiv transportsektor på lik linje med at helse, forsvar og justis er et offentlig ansvar, sier Stig Wettre-Johnsen.

Totalt skal bilistene betale rundt tre firedeler av totalregninga på 37 milliarder kroner for nye E18. De ulike bommene blir satt opp etter hvert som den etappevise utbyggingen blir ferdigstilt. Det første nye bomsnittet vil trolig stå klart i 2024.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE