ANNONSE

KAOS: Her fra Drammen stasjon.
FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Kaos for pendlerne etter to timers full stans på Drammenbanen

Grunnet feil på en sporveksel ved Brakerøya ble tusenvis av reisende forsinket til jobb mandag morgen.


Alexander Jansen

 18.12.17, kl. 06:50
 26.12.17, kl. 22:40


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN / LIER: Drammenbanen ble stengt mellom Drammen og Asker noe før klokken 06.30 som følge av problemene. Først to timer senere var  feilen rettet.

Etter en stund fikk NSB organisert buss for tog på strekningen, men da var allerede hundrevis svært forsinket. 

Noen enkelttog fikk kjøre på strekningen etter hvert, samtidig som det var opprettet busspendel mellom Drammen og Asker.


Først nærmere klokken 08.30 var feilen rettet og togene gitt klarsignal for trafikk. Da med beskjed fra NSB til de togreisende om følgeforsinkelser og enkeltinnstillinger.

Ved 08.45-tiden var det fortsatt kaotiske tilstander på Drammen stasjon. 

- Forsinkelsene etter stansen mellom Asker-Drammen er i øyeblikket på opptil 15 min. Noen innstillinger før normal trafikk, opplyste Bane NOR da.

Sporveksel låste seg

Årsaken til feilen med sporvekselen er ikke kjent. Det er bare kort tid siden Drammenbanen var stengt i 16 dager mellom Asker og Drammen som følge av vedlikeholdsarbeider i Lieråstunnelen.

- Det var en såkalt dobbeltveksel bruker begge spor som låste seg på Brakerøya litt før klokken 06.30. Det gjorde at man ikke fikk stilt på vekselen, og ingen ting fikk klarsignal til å kjøre da alt lyser rødt. Det ble jobbet intensivt på stedet med å utbedre feilen, og til slutt fikk man sveivet om vekselen manuelt slik at man kunne kjøre noen tog igjennom, forteller medievakt Hilde Marie Braaten i Bane NOR til DRM24.

Ifølge Braaten er vekselen nå midlertidig utbedret. Til natten skal Bane NOR utføre reparasjonsarbeider på stedet for å besørge en permanent utbedring.

LES OGSÅ: Slik gikk første dag med buss for tog på Drammenbanen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE