ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: GJENSIDIGE

Ber spøkelsene i Buskerud om å bruke refleks i kveld

I dag er det Halloween med mange svartkledde barn langs veiene. Ikke bare skremmer de naboen, men også mange bilister får seg en støkk.


Redaksjonen

 31.10.17, kl. 13:50
 01.11.17, kl. 13:18


ANNONSE
ANNONSE

 

BUSKERUD: De siste fem årene er det i Buskerud meldt om 171 trafikkulykker med fotgjengere. Mange av disse ulykkene skjer i mørket.

- I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna, selv med gatebelysning, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Han oppfordrer bilister til å være ekstra observante denne kvelden. 
Risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres med hele 85 prosent ved bruk av refleks. Selv om barnet ser bilen, ser ikke alltid bilisten barnet.

- Kle barna med refleks eller sy inn reflekser i kostymene. Med litt kreativitet kan det bli kule effekter som gjør det moro for barna å bruke refleks, sier Voll.

Bare om lag fem prosent av de som blir skadet bruker refleks. Hvert år dør i gjennomsnitt mellom 10 og 20 fotgjengere i trafikken i Norge. Rundt 100 fotgjengere blir alvorlig skadd, mens ca. 450 blir lettere skadd.

- Mange har reflekser liggende i skuffer og skap til ingen nytte. Har du en til overs, gi den sammen med godteriet og sørg for at barna trygt kan ha det moro på Halloween, avslutter Voll.

(Kilde SSB og Trygg Trafikk)

LES OGSÅ: Skumle barn må også synes!


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE