ANNONSE

SISTE REIS: Her legger storesøster Nanna Warsla Meen ned blomster på kisten til lillebroren.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24 / PRIVAT

Tok endelig farvel med Even (15) etter strømulykken i Oslo

Even Warsla Meen fra Drammen omkom i togtunnel-ulykken 24. februar. Torsdag tok familie og venner et gripende farvel i Frogner kirke i Oslo.


Alexander Jansen

 07.03.19, kl. 15:11
 15.03.19, kl. 23:58


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/OSLO: I forbindelse med bisettelsen har familien gått ut med navn og bilde av Even, samt de to jevnaldrende han var sammen med og som ble livstruende skadd i ulykken

De to var kjæresten Miranda Ajaxson fra Drammen og Oscar Widuto fra Oslo, sistnevnte en nær klassekamerat av Even fra Ruseløkka skole. Miranda (16) hadde vært Evens kjæreste det siste halvåret. 

KJÆRESTEN OG KOMPISEN: Situasjonen for de to er nå bedre, og ser ut til å komme fra det med livet i behold. Bildene blir offenliggjort etter avtale med foreldrene. (FOTO: PRIVAT)

Even er født og oppvokst i Drammen, har gått på Øren skole og flyttet til Oslo i 2016 da han begynte på ungdomsskolen. Et førtitalls venner og bekjente fra Drammen som i dag går på Børressen skole sammen med kjæresten var tilstede under bisettelsen.

- En gutt som brydde seg om andre

Seremonien i Frogner kirke er først og fremst et personlig farvel, uttaler stefar og pressekontakt for familien, Thomas Nystrøm. Familien har hatt et svært tøft år. For bare ni måneder tilbake mistet de også Evens stebror Victor.

Evens mor Gry Warsla satte i en følelsesladet tale ord på Even som en ung mann full av empati og takknemlighet overfor andre. 

- Du hadde en helt unik evne til empati. Du kunne for eksempel ta kontakt med elever i skolegården som satt alene, og spurte «hvordan har du det»? Du kjente på hvordan andre hadde det. Verdisynet ditt imponerte meg. Det har aldri nyttet å kjøpe seg inn hos deg Even. Du var opptatt av rettferdighet og likeverd, sa hun om sønnen.

MORS TALE: - Du var perfekt, men verden var ikke det, sa mamma Gry Warsla.

Feiret kjærestens 16-årsdag: - Kom aldri tilbake

I talen fortalte mor Gry om hva som skjedde søndag for halvannen uke siden da den tragiske ulykken inntraff. Sammen skulle de feire Mirandas 16-årsdag hos Evens mamma.

Hun og de andre ventet hjemme med taco og bursdagskake, som Even og Miranda selv hadde bakt tidligere på dagen.

- Dere gikk en tur ned til området rundt fritidsklubben, hvor den ungdommelige nysgjerrigheten deres førte dere over et lavt gjerde på tomta til fritidsklubben, for å utforske et parkert tog. Noe som mange ungdommer har gjort før dere.

- Du kom aldri tilbake. 

- Du var aldri typen som tok sjanser eller utfordret skjebnen, og du tok alltid de trygge valgene. Men noe gikk galt, fryktelig galt. Det er vi ubeskrivelig lei oss for.

- Skal ikke skje igjen

Familien uttaler via pressekontakten at de foreløpig ikke ønsker å kommentere forhold rundt selve hendelsen eller sette ord på sorgen før den endelige politirapporten er klar.

Men mor Gry Warsla sa følgende i talen under bisettelsen: 

- Vi lover å gjøre alt vi kan for å påvirke de ansvarlige til å øke sikkerheten i slike områder, slik at dette ikke kan skje igjen med andre unge mennesker. Flere liv skal ikke gå tapt på denne måten. 

Etter flere taler fra far og søsken ble bisettelsen avslutningsvis fyllt av musikken Even likte å høre på, blant annet «Vi er perfekt, men verden er ikke det» av Astrid S.

FULLSATT: Store Frogner kirke var bortimot full av fremmøtte klassekamerater, venner og familie som tok en siste avskjed.LES OGSÅ: Ungdommer fra tunnelulykken i Oslo var fra Drammen
LES OGSÅ: Havarikommisjonen undersøker tunnelulykken

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE