ANNONSE

To tenåringer siktet etter voldtekt i Eiker

En ung kvinne har anmeldt to menn for voldtekt etter at hun angivelig ble voldtatt på en fest i Eiker i september.


Alexander Jansen

 02.11.18, kl. 09:51
 08.11.18, kl. 13:58

Benedicte Haugaard


ANNONSE
ANNONSE

 

BUSKERUD: Voldtekten skal ha skjedd på en fest i Eiker 15. september, og mennene skal ha forgrepet seg på den unge kvinnen på et soverom mens hun hvilte seg under en fest. Etter overgrepet skal mennene ha sneket seg fra festen uten at de andre festdeltakerne merket at de dro.

- Politiet ble tilkalt like etter hendelsen, og rykket ut til adressen, uttaler politiadvokat Linda Marie Robbestad i påtalegruppen for seksuelle overgrep og barnevold.

Varetektsfengslet

- Den ene involverte parten ble fremstilt for varetektsfengsling tre dager etter voldtekten. Dette for å hindre bevisforspillelse da den andre mannen fortsatt var på frifot. En uke senere pågrep politiet den andre siktede, sier Robbestad.

Det ble konkludert med at det ikke lenger var noen bevisforspillelsesfare, og mennene ble løslatt etter avhør. Ingen av dem har erkjent straffskyld etter siktelsen, som innebærer voldtekt og medvirkning til voldtekt.

Begge mennene er i slutten av tenårene, og utenlandske statsborgene. Kvinnen er yngre enn mennene, men ikke under seksuell lavalder.  

Ingen sammenheng med Mjøndalen-sak

Robbestad opplyser at saken fortsatt er under etterforskning, og uttaler at politiet har sikret alt som trengs av spor. Nå venter de på svar på ulike prøver.

På spørsmål om de ser noen sammenheng med den angivelige voldtekten som ble anmeldt i Mjøndalen samme kveld, er svaret nei. Denne saken ble henlagt etter mangel på bevis.

LES OGSÅ: Mann tiltalt for seksuelle overgrep mot 14-åring 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE