ANNONSE

PÅGREPET: Her på Tranby kom politiet over den stjålne Volvoen.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Biltyver stakk av med barn i bilen - tatt etter fem timer lang klappjakt

To menn i 30-årene er pågrepet av væpnet politi og siktet for frihetsberøvelse etter at de tirsdag formiddag stjal en bil med en gutt ombord i Drammen sentrum.


Alexander Jansen

 13.08.19, kl. 17:41
 14.08.19, kl. 14:55


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER: Bilen ble meldt stjålet fra Bragerhagen i Drammen tirsdag formiddag, og politiet etterlyste da tips om Volvoen. Det var på dette tidspunktet ikke kjent utad at det i praksis dreide seg om en kidnapping.

Store politistyrker med bistand fra Oslo har vært på utkikk etter bilen, og skal i ettermiddag ha fått tips om at den befant seg i Tranby-området. Ved 17.00-tiden kom politiet over bilen, og blokkerte veien for de to som befant seg ombord.

- De overga seg uten dramatikk, opplyser politiet på stedet til DRM24. 

Gutten som er 14 år gammel var da ikke ombord i bilen, men ble etter hva DRM24 erfarer funnet i god behold i Oslo noe tidligere på ettermiddagen. Han er ifølge politiet gjenforent med sine foresatte. Da bilen ble stoppet av politiet hadde det gått over fem timer siden den ble stjålet.

Kolliderte underveis

De to mennene ombord skal ha fremstått som ruset, og bilen hadde store skader på den ene siden. Politiet mener at årsaken til dette er at bilen skal ha kjørt i et autovern tidligere på dagen. Bilen skal også ha stukket fra drivstoffregningen på en bensinstasjon på Stabekk tidligere på dagen, og har med andre ord vært på en lengre kjøretur.

Under pågripelsen trillet bilen inn i en av politibilene på stedet da de to ble arrestert og lagt i jern. Dette skal ikke ha ført til nevneverdige skader.

De to mennene er nå innsatt arrest i påvente av avhør.

_MG_1314.jpgFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Flere alvorlige hendelser

Politiet opplyser at de ser saken i sammenheng med flere alvorlige hendelser, og politiets innsatsleder Geir Bodahl uttaler til DRM24 at saken er del av en større etterforskning.

- Etterforskningen pågår fremdeles for fullt, og politiet ser ikke bort ifra at siktelsen mot mennene kan bli utvidet, uttaler politiet i en pressemelding i 19.00-tiden tirsdag kveld.

Mistenkt for bilkapring

En av de to mennene er også mistenkt for å stå bak bilkapringen på Gulskogen i Drammen lørdag kveld. Den mistenkte var natt til tirsdag fortsatt på frifot, og sent tirsdag kveld bekrefter politiet overfor DRM24 at en av de to mennene fra bildramaet på Tranby også knyttes til dette forholdet.

- Begge mennene er kjenninger av politiet fra før, men jeg vil ikke gå i detaljer på hva slags forhold, sier jourhavende politijurist Cecilie Reinskau Svorstøl til DRM24.no.

Ifølge Svorstøl skal de to være hjemmehørende på Østlandet, men er ikke lokale i drammensdistriktet.

68783814_2583576751661716_1357124745442623488_n.jpgPÅGREPET: Her har de to mennene akkurat blitt pågrepet av tre politipatruljer. FOTO: LESERBILDE


LES OGSÅ: Bilkaprer fortsatt på frifot - politiet har mistenkt «i kikkerten»


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE