ANNONSE

ALLE FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Tilbyr gratis sommerleker for 250 barn i fem uker

Eiker Kvikk på Røren i Hokksund har brettet opp ermene etter en solid donasjon fra Gjensidestiftelsen - og bruker 140.000 fra egen klubbkasse.


Roy Hansen

 07.07.20, kl. 14:07
 22.07.20, kl. 09:27


ANNONSE
ANNONSE

 

HOKKSUND: Med et budsjett på 551.700 kroner har Eiker Kvikk startet opp med sitt mest ambisiøse prosjekt på lang tid - i hvert fall når det gjelder aktiviteter, melder Eikernytt.no.

Etter en solid søknad til Gjensidigestiftelsen, kom beskjeden 20. juni om at klubben var tildelt 411.700 kroner for å drive SommerKvikk i fem uker denne sommeren. Bakgrunnen for den ekstraordinære tildelingen fra stiftelsen, er naturlig nok den spesielle sommeren vi er inne i med mange reiserestriksjoner og at mange barn har vært hjemme i for lang tid denne våren.

Eiker Kvikk, med ildsjelene Frans Rønning og Christian Tetlie i spissen, kastet seg rundt da de fikk den gledelige beskjeden om at pengene kom. Ni dager fikk de på seg til å organisere det hele, ansette nærmere 25 ungdommer som hjelpere og få alt på plass.

Og det er ikke småtteri de har fått i stand. Tre dager i uka skal de gi unger i alderen åtte til 14 år et tilbud bestående av leik og aktivitet kombinert med gratis lunsj til alle sammen. Det er en logistikkoppgave for ethvert idrettslag og som ikke hadde gått uten frivillige foreldre og en stab med ungdommer på sommerjobb.

eikerkvikk_sommer (1).JPG

Gigantisk lekepark

Eiker Kvikk-banen på Røren er nå forvandlet til en stor lekepark hvor ungene kan spille fotball, de kan spille crockett - både vanlig og med fotball, det er satt opp to hoppeslått, bungee run, fotball-dart, boblefotball og mye mer.

I tillegg er det kjøpt inn en oppblåsbar vannsklie på hele 30 meter. Den viste seg å være meget populær, men gir særs våte unger og kan derfor bare brukes på slutten av dagen.

Det skal også bygges en paintball-bane i skogen like ved anlegget - og det gjøres på bare tre dager. Utstyret er på plass og dette blir en spesiell begivenhet for alle som vil være med.

eikerkvikk_sommer (4).JPGBoblefotball er skikkelig moro skal vi tro disse ungene her. Men det krever en del assistanse for de ansatte ungdommene.

Tar smittevernhensyn

Det har vært stor interesse for denne sommeraktiviteten og flere som er på ferie i Eiker-bygdene har meldt seg. Men for å komme med må du altså registrere deg via en app slik at arrangørene har oversikt over hvem som er her til enhver tid i tilfelle det skulle bryte ut smitte blant deltakere eller ledere.

- Vi har 250 som har meldt seg på til nå, men vi skal ikke ha så mange flere enn 100 inne hver dag, sier Frans Rønning.

For han og de andre i klubben har dette vært en bratt læringskurve da det er første gang noen har gjort dette i Eiker.

Mandag var både varaordfører Bente S. Kleven og leder i Idrettsrådet Knut Olav Bakkene på Eiker Kvikk for å se og lære. For etter deres mening er dette et opplegg også andre idrettslag i kommunen bør kunne dra nytte av forutsatt at det kommer finansiering på plass.

For det koster å ha 25 ungdommer på sommerjobb gjennom sommeren og det koster å servere lunsj til alle ungene gjennom fem uker.

eikerkvikk_sommer (3).JPGOppstilling før avreise til Hokksund. Her overlates ikke noe til tilfeldighetene. Men ikke alle hadde lyst på den «lange» gåturen.

Dro på barneteater

Det kan fort bli lange dager oppe på Eiker Kvikk. Derfor har lederne lagt opp til et tema hver dag. I dag var det lagt inn et besøk i Skriverparken i Hokksund hvor Hokksund Byteater Junior forbereder seg til nye forestillinger.

Ungene fra Eiker Kvikk ble delt i puljer og fikk traske den forholdsvis lange veien ned til parken. Bonus var at de fikk en førpremiere på noe som blir spilt denne uken og ikke minst litt mat og buss hjem med vårt lokale busselskap.

Det er også hentet inn flere andre idrettslag og foreninger til disse sommerleken på Eiker Kvikk. Ungene får nemlig prøve seg på badminton, friidrett, orientering og dans for å nevne noe. Ungene skal også lære seg en egen dans og en egen sang som er spesiallaget for anledningen.

- Dette skjer med en koreografi og skal bli skikkelig proft, sier Rønning.

Han kan fortelle at det hele skal vises på sommeravslutningen 7. august.

eikerkvikk_sommer (2).JPGVaraordfører Bente S. Kleven sammen med Knut Olav Bakkene i Idrettsrådet og Frans Rønning. Idrettsrådet kunne overrekke sen sjekk på 1.000 kroner til litt is til ungene.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE