ANNONSE

ARKIVFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Tilbake til vanlig norsk sommer

Etter tidenes hetebølge siden 17. mai ser det nå ut til at sydenværet er slutt. Langtidsvarselet viser betraktelig kaldere vær med en overhengende fare for regnbyger.


Alexander Jansen

 11.06.18, kl. 20:18
 22.06.18, kl. 13:03


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Dermed er vi trolig tilbake til det vi kan kalde «vanlig norsk sommer» - «litt av hvert»-vær med temperaturer på pluss-minus 20 grader.

Søndag kveld og mandag har det falt sporadisk relativt kraftige byger over hele drammensdistriktet, og mørke skyer tårner seg opp i horistonten. 

Felles for hele langtidsvarselet er lettskyet, pent vær med fare for ettermiddagsbyger. Temperaturene er ventet å nå maksimalt 21-22 grader, mens nattetemperaturene synker ned mot 12-13.

Best på onsdag

Onsdag er ifølge den dagen med mest lovende vær denne uka, i forhold til størst mulighet for sol og minst fare for nedbør.

Fra torsdag øker risikoen igjen for regn.

– Vi ser lavtrykksaktivitet i alle fall frem til tirsdag i neste uke, sier meteorolog Aslaug Skålevik Valved til YR.no.

Fortsatt skogbrannfare

Ifølge Meteorologisk Institutt er det imidlertid fortsatt stor skogbrannfare i drammensområdet. Det viser skogbrannindeksen, som fortsatt ligger på godt over 200

De sporadiske regnskyllene er nemlig ikke nok til å senke faren nevneferdig. For å gjøre det trengs vedvarende, sammenhengende regn.

LES OGSÅ: Ekstrem skogbrannfare - øker for hver dag som gårFØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE