ANNONSE

FOTO: BRAKAR

Til høsten ruller Brakars nye elbusser ut i bygatene

Det innebærer også en rekke nye ladestasjoner. Blant nyanskaffelsene er byens to første elektriske leddbusser.


Redaksjonen

 19.05.20, kl. 13:04
 29.05.20, kl. 16:31


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Vinteren 2020-21 setter Brakar nye elektriske busser i drift. Vy Buss har kjøpt 22 nye elbusser fra Volvo som skal leveres i løpet av oktober – desember 2020, uttaler Brakar i en pressemelding.

To av de nye bussene er elektriske leddbusser, og vil være de første av sitt slag i trafikk for Brakar. De to leddbussene vil settes inn på Linje 3 Fjell-Kastanjesletta.

De øvrige elbussene vil også trafikkere bylinjene i Drammen, og bidra til at en høyere andel av bussavgangene blir elektriske.

Flere ladestasjoner

Flere elbusser på flere linjer innebærer også at det må etableres en rekke nye ladestasjoner på bussholdeplasser rundt omkring i byen.

I fjor mottok Brakar 30 millioner kroner for ytterligere bygging av ladeinfrastruktur for elektriske busser som skal benyttes til dette.

De nye ladestasjonene kommer i Tors vei, på Kniveåsen, Bera, Vinnes, Svingen, Andorsrud, Fredlihavna, Hovjordet, Sørensvingen og Fjell. Det er inngått en prosjektavtale med Glitre Energi Nett om strømtilførsel til ladestasjonene.

Må opprettholde krav

Vy Buss er nå i den fasen av sin kontrakt i Drammensområdet med Brakar der de må bytte ut noen av bussene for å opprettholde krav til snittalder. Brakar og Vy Buss har blitt enige om at det skal kjøpes elektriske busser i stedet for dieselbusser, for å fortsette å ta steg i grønn retning.

– Brakar tar med dette et viktig skritt i retning av en mer utslippsfri kollektivtrafikk. Kollektivtrafikken er et av våre viktigste virkemidler for å oppnå fylkesrådets mål om å redusere klimagassutslippene fra Viken med minst 80 prosent innen 2030. Både til at flere kan leve miljøvennlig i hverdagen, og at kollektivtrafikken selv får lavere utslipp, sier Kristoffer Robin Haug, fylkesråd for kollektivtrafikk i Viken fylkeskommune.

LES OGSÅ:

Brakar skal utplassere inntil 15 buss-ladere i Drammen
Får nye elbuss-midler tross skrinlagt Buskerudbypakke
Innkjøp av 30 nye elbusser gjør syv linjer helelektriske
Nå braker det løs for Brakar - her er de nye el-bussene på plass


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE