ANNONSE

ROM-CAMP: Her på pendlerparkeringen på Strømsø har en rom-familie hatt opphold de siste ukene.
FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Tiggerne tilbake for fullt: - Nesten like mange som før

Byens «gamle ansikter» er for det meste tilbake på gatehjørnene, selv om de nå oppholder seg her ulovlig.


Alexander Jansen

 11.09.20, kl. 11:27
 21.09.20, kl. 12:22


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: DRM24 skrev tidligere i sommer om en rekke rumenere som ble snudd på grensa, og til og med pågrepet av politiets utlendingsenhet ute i bybildet, som følge av corona-situasjonen.

Rumenerne har ikke lovlig innreise til landet på dette grunnlaget, og utgjør en stor corona-risiko. Etter en lengre periode med få eller ingen tiggere i Drammen, er allikevel er nå de fleste fra byens gamle tiggermiljø tilbake i gatene, bekrefter Kirkens Bymisjon overfor DRM24.

- De kommer jo ulovlig. Men svenskegrensa er lang og uoversiktlig. Nå som de er her fører vi som vanlig et tilsyn med dem, men er nøye på corona-tiltakene. Romania er jo blodrødt, og det er dårlig med karantene-rutiner. Men jeg er ikke kjent med noen som er eller har vært syke, sier Richard Søderholm i bymisjonen til DRM24.

LES OGSÅ: Tiggerne forsvant med corona - nå bryter de innreiseforbudet

Gamle kjente

Han forteller at de som nå er tilbake i byen, i all hovedsak er gamle kjente. I tillegg har de mottatt en del meldinger på tiggere som har hatt tilhold på pendlerparkeringen på Strømsø de siste ukene.

- Jeg har ikke lyktes å få kontakt med dem, men det er trolig en familie som har vært på samme sted tidligere, og som ikke er en del av det faste miljøet i Drammen, sier Søderholm.

Tiggerne bruker lasterampa på parkeringsplassen til leir, noe som etter hva DRM24 erfarer gjør enkelte bileiere som benytter parkeringsplassen urolige.

sertyui8765467890.jpg

Intet fast overnattingssted

I fjor hadde tiggerne en fast leir ved kaia på Tangen, med kommunens velsignelse. Dette tilbudet eksisterer ikke lenger.

- De fleste sover nå i bilene sine rundt omkring i byen, forteller Søderholm.

Etter hva DRM24 erfarer, også enkelte under åpen himmel et par steder i byen. Når vinteren banker på døren er det imidlertid tilbake i kollektivet i Tollbugata, som tiggerne har hatt som fast vintertilbud de siste årene.

- I år blir det muligens noen færre plasser. Vi må legge det opp sånn at vi må ivareta smittevernet, forteller Søderholm (bildet).

richard_søderholm.jpgARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE