ANNONSE

RETT I ELVA: Plassen under motorveibrua er et av mange steder som brukes til ulovlig snødumping i Drammen.
FOTO: LESERBILDER

Dumpet tonnevis av skitten snø i elva - ble tatt på fersken

Hjullaster fraktet forurenset snø fra parkeringsplass og skjøv ut store mengder under motorveibrua på Holmen fredag kveld.


Alexander Jansen

 05.01.19, kl. 02:06
 17.01.19, kl. 18:49


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Selv da kommunen hadde dispensasjon til snøduming på Holmennokken, var det strenge krav til at snøen skulle være ren, det vil si kort tid etter siste snøfall. 

Nå har ikke engang kommunen lenger anledning til å dumpe i Drammenselva som følge av innstramming fra Fylkesmannen av hensyn til miljøet.

Skitten, forurenset snø full av salt er ikke ønskelig i elva og fjorden, men det er fortsatt private entreprenører som prøver seg på lettvinte løsninger.

Tonnevis med forurenset snø i elva

Fredag kveld kjørte en hjullaster skytteltrafikk mellom parkeringsplassen utenfor Kiwi på Brakerøya, og under motorveibrua på Holmen, hvor sjåføren skal ha skrudd av varsellyssene mens holdt på.

- Da jeg stoppet ved stedet fikk han raskt fart på seg og kjørt avgårde. Det var åpenbart at han visste at han drev med noe han ikke skulle, forteller et øyenvitne som observerte aktiviteten til DRM24.

Spor på stedet viser tydelig at store mengder gammel, møkkete snø har blitt dumpet ut i elva.


Fra tidligere år har politiet ved flere anledninger stoppet og bøtelagt slik at aktivitet når de kommer over det, så helt risikofritt er det ikke å dumpe ulovlig i elva.

Kommunen har tidligere utrykt bekymring grunnet lovløse tilstander rundt ulovlig snødumping i elva, som de beskriver som miljøkriminalitet.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE