ANNONSE

KRIGSSONE: Mange lokale ungdommer var involvert i de voldelige scenene på Strømsø lørdag.
FOTO: JOAKIM FJELDLI / ALEXANDER JANSEN / DRM24

Krever svar i kommunestyret etter gateslaget på Strømsø

- Lover og regler ser ut til å være fraværende hos en god del innbyggere i Drammen, mener Lavrans Kierulf (Frp). Nå forventer han oppfølging av saken.


Alexander Jansen

 12.04.21, kl. 11:27
 24.04.21, kl. 11:15


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Etter de voldsommene gateslagene mellom en aggressiv mobb og politiet under og etter SIAN-demonstrasjonen i Drammen er Kierulf bekymret for hvordan kommunen, politiet og skolene jobber med forebyggende og holdsningsskapene arbeid. 

- Drammen har et problem med at en god del innbyggere ikke respekterer grunnleggende rettigheter som eksempelvis ytringsfrihet. Respekt for lover og regler ser også ut til å være fraværende, uttaler Kierulf i en henvendelse til ordføreren. 

Ifølge politiet var det urovekkende mange ungdommer i ung alder til stede. Flere av disse var lokale og svært delaktige i urolighetene.

Spørsmål til ordføreren

Kierulf stiller flere spørsmål han nå vil få belyst i kommunestyret.

- Hvordan arbeides det med holdningsskapende arbeid i Drammen? Hvordan jobber skoler og kommunalt ansatte for å sikre respekt for ulike meninger og generell ytringsfrihet, spør Kierulf.

Kierulf poengterer også at aktuelle gjerningspersoner bør identifiseres og følges opp.

- Hvordan samarbeider Drammen kommune med politiet slik at ungdommene blir fulgt opp? Er barnevernet koblet på og i hvor mange saker, vil Kierulf (bildet) vite.

567890867yh.jpg

Politiet varsler flere anmeldelser

Ikke bare ble flere personer skadet etter å ha blitt utsatt for vold i opptøyene. Det ble også en del materielle skader på alt fra politibiler som fikk skjært opp dekk, til butikkfasader som fikk knust vinduer med stein.

Politiet uttalte til DRM24 lørdag at man kan forvente at videre etterforskning i saken vil resultere i flere anmeldelser for diverse forhold, utover de personene som ble pågrepet og bortvist lørdag.

Fremskrittspartiet er ikke det eneste lokalpartiet som har kommet på banen etter demonstrasjonen lørdag. Også Drammen Venstre har i et leserinnlegg kommet med krav om at ansvarlige for grupperingene som deltok i de voldelige opptøyene på Strømsø må sette ned foten og ta ansvar for sine egne.

_R2I8755.jpgHÆRVERK: Det var liten respekt for politiet blant mobben som herjet i bygatene.

_A1I8211.jpg
DSCF0303.JPG

LES OGSÅ: SIAN-kaoset i bilder - slåss med både politiet og hverandre


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE