ANNONSE

ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Sykehus-utbruddet vokser - 21 smittet, 83 i karantene

Antall smittede har økt fra ni til 21 personer på ett døgn - hvorav 15 ansatte og seks pasienter er smittet. Nå er FHI koblet inn.


Redaksjonen

 09.01.21, kl. 20:58
 16.01.21, kl. 11:29


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Drammen sykehus mobiliserer for å raskt slå ned smitteutbruddet, uttaler Vestre Viken HF i en pressemelding lørdag.

Utover de smittede er 23 ansatte knyttet til ortopedisk avdeling er i karantene etter utbruddet som først ble kjent fredag. I tillegg kommer 60 pasienter.

- Som et føre-var-prinsipp så er alle pasientene som har vært innom den aktuelle sengeposten siden 2. januar, satt i karantene, opplyser helseforetaket.

Sykehuset er ikke ferdig med selve kartleggingen av utbruddet, men dagens vurdering er at smittespredningen startet lørdag 2. januar.

- Detaljer og forståelser av utbruddet vil bli klarere i løpet av dagene som kommer. Sykehuset har fått god hjelp av både FHI og kommunene rundt oss, opplyses det i pressemeldingen.

- Det siste vi ønsker oss

- Vi har i løpet av det siste døgnet fått registrert at det er smitte hos seks pasienter som har vært hos ortopedisk sengepost. Det at våre pasienter og ansatte er smittet, er det siste vi ønsker oss, sier Lukas Månsson, avdelingssjef, ortopedi og akuttmottak på Drammen sykehus.

Sykehuset smittesporer og tester bredt også på flere seksjoner og avdelinger, men så langt er det ingenting som tyder på at det har spredt seg til andre deler av sykehuset.

Utbruddet på ortopeden som ble avdekket ved utstrakt testing tidligere denne uken, er av en slik størrelse at sykehuset samlet nå tar kraftige grep for å raskt slå ned utbruddet, blant annet gjennom utstrakt testing og nedstenging av den aktuelle sengeposten.

- Sykehuset har nå besluttet å stenge ned den ortopediske sengeposten inntil videre, slik at smittekjedene som eventuelt kan være uoppdaget, effektivt kan brytes. Pasienter som fortsatt trenger behandling på sykehuset, vil overflyttes til fire andre sengeposter. Der vil de bli smitteisolert og regelmessig testet, med de rutiner som vi gjennom det siste året vet fungerer godt, forteller Månsson.

Det samarbeides tett med smittevernavdelingen i forhold til analyse av viruset.

- Det at vi nå så raskt og kraftig velger å slå ned utbruddet, gjør at de som på grunn av skader og sykdommer, trenger vår hjelp kan føle seg trygge som pasienter hos oss. Bortsett fra planlagte ortopediske operasjoner så vil sykehuset fortsatt gi samme tilbud som vanlig i tiden fremover, sier avdelingssjefen.

Ikke relatert til covidpasienter

Drammen sykehus har hatt over hundre pasienter med koronavirus siden den første innlagte pasienten i Norge kom til sykehuset 8. mars.

- Vi er trygge på å sikre et godt smittevern hos de pasienter som vi smitteisolerer. Det pågående utbruddet er ikke relatert til pasienter som har vært på sykehuset på grunn av koronavirus, men utbruddet er relatert til det generelle smittetrykket i samfunnet. Vår utbruddsgruppe, som har hatt møte med FHI på fredag ettermiddag, vil fortsette å jobbe med å sikre at smitten blir stanset så fort som mulig, forteller avdelingssjefen.

LES OGSÅ: Corona-utbrudd på sykehuset - ni er smittet, 32 i karantene


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE