ANNONSE

ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Strømsgodset har etablert spillerinvesteringsselskap

«Venner av Strømsgodset» står bak selskapet Blå Magi, hvor målet er en langsiktig utvikling av klubben basert på spillerutvikling og salg.


Alexander Jansen

 15.10.20, kl. 13:48
 24.10.20, kl. 09:48


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Klubbledelsen innledet arbeidet med satsingen i fjor høst, men hele prosjektet ble utsatt da de eksisterende klubbeierne i Drammenspatriotene trakk seg ut og ikke ville samarbeide om den aktuelle modellen.

Målet på kort sikt har vært å finne en partner som vil være med å styrke klubben - og på lang sikt skape en spennende og fruktbar fremtid for begge parter gjennom spillerlogistikk.

Omsider er modellen, kalt Blå Magi, stablet på beina, med det som Strømsgodset omtaler som «en gruppe SIF-venner med sterkt ønske om å bygge klubb».

- Langsiktig, systematisk og i tråd med gjeldende strategiplan, uttaler Godset.

LES OGSÅ: SIF betaler Drammenspatriotene 10 millioner for termineringsavtale

Skal være bedre rustet

Eierne skyter innledningsvis inn en startkapital på 15 millioner kroner for spillerinvesteringer og som et økonomisk fundament.

På sikt skal eierne få sin del av kaka av spillerlogistikken, i utgangspunktet 50% av spillersalg. De har imidlertid ingen beslutningsmyndighet når det kommer til overgangsvinduer, kjøp og salg.

- Pengene som de går inn med skal bidra til å skape en økonomisk forutsigbarhet i dette arbeidet og gjøre Strømsgodset bedre rustet til å på ny etablere seg i toppen av norsk fotball. Det skjer mye positivt i klubben om dagen og med etableringen av Blå Magi AS er nok en viktig brikke på plass, uttaler daglig leder Dag Lindseth Andersen på klubbens hjemmesider.

Styret i Blå Magi AS består av Per Arvid Andersen (styreleder), Rolf Klophus, Mari Helen Gulsvik og Knut Einar Fjerdingstad.

- Blå Magi har et sterkt ønske om å bidra til at Drammen har et lag i toppen av norsk fotball i årene som kommer og samtidig kunne styrke satsingen på utvikling av landets største talenter. Strømsgodset har over tid vist at de er blant de beste i klubbene i landet til å utvikle unge spillere og selge dem til større ligaer når tidspunktet er riktig. Denne reisen har vi lyst til å være med på, sier styreleder i Blå Magi, Per Arvid Andersen.

LES MER OM STRØMSGODSET HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE