ANNONSE

IKKE HVERDAGSKOST: Her får selveste dronning Diambi Iambi Fanny Kabatusuila av Kongo en omvisning på Spiralen av vertskap og ordfører Tore Opdal Hansen.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Storfint besøk på drammensvisitt

- Antagelig den mest høyprofilerte internasjonale representasjonen som noen gang har besøkt byen, sier ordføreren.


Alexander Jansen

 11.06.19, kl. 21:46
 23.06.19, kl. 22:27


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: I forbindelse med en Oslo-konferanse onsdag i regi av The Oslo Center og «Foundation Dialogue for Peace», var flere prominente internasjonale personligheter innom Drammen for sightseeing og middag på rådhuset tirsdag kveld som del av norgesbesøket.

I delegasjonen var det foruten hennes majestet dronningen av Kongo, to fredsprisvinnere (som også er tidligere presidenter i sine land; Frederik Willem Deklerk, Sør-Afrika, og Lech Walesa, Polen), flere høytstående politikere som f.eks utenriksministeren fra Bahrain, multimillardær og kjendis-kapitalist David Steward (sjef for World Wide Technology Inc.), samt tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.


Det fornemme besøket fikk foruten en bedre middag i festsalen på rådhuset, en liten ekskursjon til Spiralen - med en kortesje Spiraltunnelen trolig ikke har sett maken til - for å beundre utsikten ved caféen på byens tak. 


Drammensreklame i paraplyvær

Det eneste skåret i gleden var regnværet, som førte til høy paraply-faktor under sightseeingen - men ikke la noen demper på humøret av den grunn.

Ordføreren tok på seg jobben som drammensguide, og ga delegasjonen en hurtigleksjon om byutviklingen de siste 20 årene på stødig «Svelvik-engelsk».

- Before the cleaning the river was dirty, now we can take a bath, proklamerte ordføreren stolt foran de kongelige høyheter.

I retur fikk Opdal Hansen overrakt en gave fra den kongolesiske dronningen som takk for gjestfriheten.- Very much like home

- Drammen is very familiar to where I was born, really much like home, sa dronningen i en kommentar til DRM24 om hvordan førsteinntrykket av Drammen var.

Dronningen er nemlig ikke oppvokst i Kongo, men i Belgia. Hun var i godt humør og tok seg god tid til å snakke med de fremmøtte som ønsket det.

- I have not had much time to see the city yet, but from this perspective it looks really beautiful, sa dronningen, som også lyder navnet Diambi Iambi Fanny Kabatusuila, til DRM24.


Etter seansen på Spiraltoppen gikk som sagt turen til Rådhuset for festmiddag, eskortert av bevæpnet politi som holdt et godt øye med de prominente gjestene.
FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE