ANNONSE

FULLT HUS: Det var lite som minnet smittevernfokus og corona-frykt i vårsola på Bragernes Torg lørdag.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Stenger restauranten etter massiv utepils-oppstandelse

Reaksjonene var kraftige som følge av smekkfull uteservering i Drammen. Nå har Egon besluttet å stenge dørene.


Alexander Jansen

 22.03.20, kl. 13:10
 02.04.20, kl. 10:41


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: DRM24 omtalte lørdag kveld situasjonen i Drammen, hvor folk satt tett i tett med skummende øl på en av få uteserveringer som fortsatt holder åpent.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Over 200 lesere etterlot liten tvil i kommentarfeltet om hva man synes om holdningen til øldrikkende drammensere, og kommuneoverlegen varslet innstramminger overfor serveringsbransjen som følge av «svært bekymringsfull» praksis.

Under en halvtime etter at DRM24 besøkte Egon, stengte restauranten uteserveringen. Men ifølge Egon har det ikke noe med pressens oppmerksomhet å gjøre.

- Det ble en utfordring lørdag ettermiddag da gjester selv begynte å flytte på bord og stoler. Vi tok derfor grep og uteserveringen ble som følge av dette stengt. Gjestene ute fikk da tilbud om å sitte inne, sier Betzy Skjørberg, driftsleder for Egon på Østlandet, til DRM24.

_MG_0841_345674.jpgLØRDAG ETTERMIDDAG: Den mye omtalte «en-meters-regelen» har åpenbart vært en utfordring.

Snudde på hælen

Søndag holder uteserveringen stengt. Fra og med mandag vil hele restauranten være stengt, stikk i strid med hva daglig leder Jørgen Vigre uttalte til DRM24 lørdag.

- Det føles riktig å stenge nå. Vi velger derfor å stenge flere restauranter rundt omkring i landet med siste åpningsdag søndag, av hensyn til den dugnaden som fellesskapet nå deltar i, sier Skjørberg.

Ifølge Skjørberg er 40 andre restauranter allerede stengt.

- At Egon Drammen har vært en av de siste har vært forløpende vurdert. Av hensyn til situasjonen nå mener vi det er riktig å stenge her også.

LES OGSÅ: Kraftige reaksjoner på smekkfulle uteserveringer

Fjerner bord og stoler

Driftslederen opplyser videre at restauranten i Drammen nå har tatt grep og fjernet mesteparten av bord og stoler utvendig så «folk ikke bare kan komme og sette seg».

- Det er en spesiell situasjon i verden nå, og etter dialog med andre utesteder i byen ser vi at dette er riktig. Egon Drammen beklager dersom forbipasserende til vår uteservering lørdag har oppfattet driften av uteserveringen som uansvarlig, dette er ikke i tråd med hvordan Egon Drammen skal drives, sier Skjørberg.

Driftslederen opplyser videre at «Egon Drammen har siden februar hatt ekstraordinære rutiner for renhold og god hygiene for å tilse trygg drift i henhold til offentlige helsemyndigheters anbefalinger og krav.»

LES OGSÅ: - Ingen er tjent med drittkasting i serveringsbransjen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE