ANNONSE

FIKSET: Tor Gundersen, (t.h.), Mats Eriksson, og Kai Ove Balterud (bak) i ferd med å legge siste hånd på verket etter reparering av kunstgressmatta.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Klart for reåpning av Konnerud stadion etter hasteutbedring

Etter en befaring mandag ble banen til Drammens største idrettslag stengt med umiddelbar virkning. Kommunen forventer reåpning torsdag.


Alexander Jansen

 09.09.20, kl. 09:47
 19.09.20, kl. 13:35


ANNONSE
ANNONSE

 

KONNERUD: Konnerud Idrettslag sendt tirsdag ut pressemelding om at hovedbanen på Konnerud stadion hadde blitt stengt for kampaktivitet inntil videre etter en befaring med NFF mandag.

Årsaken var at underlaget på den 14 år gamle kunstgressbanen var i så dårlig forfatning at det ifølge NFF var «meget stor risiko for alvorlige skader på spillerne».

- Banen inneholder så mange sår i banelegement og løse skjøter, at vi ser oss nødt for å stenge banen umiddelbart for obligatoriske kamper, sier Øivind Nilsen, daglig leder i NFF Buskerud.

Også representanter fra Drammen Idrettsråd, Drammen kommune Konnerud IL og Konnerud Fotball var tilstede på befaringen.

- Svært dramatisk

Klubben påpeker at stengingen gir utfordring knyttet til gjennomføring av aktiviteter, som må omberammes til andre baner.

- For oss som klubb er dette selvfølgelig svært dramatisk og uheldig da vi midt inne i en hektisk høstsesong, som allerede gir oss store utfordringer mht covid-19, uttaler klubben i pressemeldingen.

Banen, som er Drammens eldste kunstgressdekke i bruk, var planlagt utbedret i 2019, men dette ble utsatt av kommunen som følge av prioriteringer på andre idrettsanlegg. Banen skulle utbedres i 2020, men det nye kommunestyret bevilget ingen penger til dette i årets budsjett.

- Noe som ført til de konsekvensene vi nå ser, uttaler idrettslaget.

Brøyteskader

Onsdag formiddag var imidlertid kommunens folk på plass på Konnerud for å gjøre hasteutbedring av de punktene på banen som medførte nedstenging.

- Dette dreier seg hovedsakelig om brøyteskader, ettersom denne banen også er åpen om vinteren. I tillegg til mye generell slitasje selvsagt, sier fagleder for idrett Tor Gundersen, til DRM24.

Det kommunen gjorde på stedet var å skjære vekk de ødelagte partiene, og erstatte disse med uskadde partier fra den samme kunstgressmatta - men tatt fra områder utenfor selve banen. Disse ble deretter limt på plass, og partiene utenfor banen erstattet med annet dekke.

_R2I2847.jpgKLIPP OG LIM: Det er kort fortalt prosedyren når skader som dette skal utbedres.

Forventer gjenåpning torsdag

Ifølge Gundersen skal delegasjonen som besluttet stenging mandag, på ny befaring torsdag ettermiddag.

- Vi har nå utbedret punktene som medførte stenging, så jeg regner med at banen vil kunne brukes som normalt fra torsdag ettermiddag, sier Gundersen.

Idrettslaget kommer imidlertid med en oppfordring til byens politikere.

- Dette vil uansett kun være midlertidige tiltak, og vi vil være helt avhengige av at politikerne i Drammen bevilger midler slik at banen kan rehabiliteres så snart som mulig.

_R2I2853.jpg
DET VERSTE OMRÅDET: Området foran mål på den ene siden har her blitt erstattet med nytt dekke.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE