ANNONSE

VIL EROBRE NORGE: Marcus (11) og Fredrik (28) hadde ingen planer om å gjøre det stort på YouTube. Etter tre måneder har planene endret seg.
ALLE FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

Startet YouTube-kanal med sønnen - blir bedt om autograf

For under fire måneder siden startet Fredrik Breivik Jensen (28) en YouTube-kanal fordi sønnen Marcus (11) ønsket å drive med «online streaming». I dag blir han spurt om bilder og autograf fra ivrige fans.


Benedicte Haugaard

 09.01.19, kl. 10:27
 22.01.19, kl. 14:43


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/MODUM: Ettersom YouTube har 13-års aldersgrense, så familiefaren seg nødt til å bli med på leken for at sønnen skulle få drive med sin nye favoritthobby. I begynnelsen var faren skeptisk til YouTube, men ettersom han også likte å spille dataspill, blant annet «Fortnite», ble han med på å lage livesendinger sammen med sønnen.

- Det er jo fordelen ved å være en ung pappa da, at man kan ha felles hobbyer, sier Fredrik Breivik Jensen fra Krokstadelva, bosatt i Modum.

Planen var egentlig bare å sette seg inn i hva alt dreide seg om, men etter å ha lagt ut et par videoer tikket det inn følgere. Først 100, så 500, så 1000 - på under en måned. 

- Jeg skjønte ikke en dritt, sier den unge tobarnsfaren som per dags dato nærmer seg 4300 følgere på den ferske YouTube-kanalen.

Bitt av basillen

Nå har han blitt like hekta som sønnen, om ikke mer. På under fire måneder har radarparet publisert over 50 videoer, og fanbasen bygger seg opp dag for dag. 

- Jeg jobber på Elkjøp på Buskerud Storsenter, og nå har folk begynt å besøke meg på jobb for å få bilde og autograf. Det er jo litt flaut, men samtidig helt sykt at noen tar seg tid til det. Her om dagen måtte en mor kjøre sin fjorten år gamle sønn fra Tønsberg til Krokstadelva kun fordi han ville ha en selfie med meg, sier familiefaren.

Og det å frakte sønnen til og fra skolen har blitt morens jobb. Der er det nemlig også fullt av fans som kaster seg over dem begge - spesielt når pappa er på besøk.

Ble utfordret

Det er ikke lenger kun streaming som står på plakaten nå som far og sønn har falt for YouTube-universet. Her publiseres det hverdagslige videoblogger og utfordringer.

I desember fikk Fredrik en utfordring av sønnen om å lære seg den populære «Fortnite»-dansen, også kjent som «Floss dance».

Har skjønt hemmeligheten

- Jeg tror hemmeligheten for å gjøre det stort i sosiale medier er å være åpen, hjelpsom, dele tips og triks, og å være utadvendt. Jeg har jobbet som selger i mange år, så jeg har ingen problemer med å snakke høl i hodet på folk. I tillegg deler jeg alle mine erfaringer for at andre skal vokse seg store også, sier Fredrik. 

Og det er ingen tvil om at sønnen er stolt av pappaen sin. Han følger med på pappas livesendinger, og motsatt. For det er heller ingen tvil om at Fredrik er streng når det kommer til skjermtid.

- Han har skjermtid, og får sitte to timer foran PC-en annenhver dag. Han skal være mest ute å leke, og skal fortsette med hobbyene sine som er håndball og fotball. 

Og familiefaren er enda strengere når det kommer til mobbing. Han har nemlig blitt mobbet selv - og vært en mobber.

- Han vet at man skal være mot andre slik man ønsker at andre skal være mot seg, og han vet at jeg følger med på alt som skjer. Jeg ble mobbet på barneskolen, så jeg vet hvordan det er. Når jeg kom meg ut av det så ble jeg mobberen. Det er jo ikke bra i det hele tatt, så jeg må følge med. Alt av slemme kommentarer blir fjernet, og brukerene blir blokkert. Mobbing er noe jeg snakker mye om i livesendingene mine, sier Fredrik.

BESTEVENNER: Marcus sier det er mye kulere å spille og lage YouTube-videoer med faren, enn med venner. Fredrik sier det er mye morsommere enn han kunne forestille seg. 

Fikk julegave av fans

Gjennom sitt YouTube-community har Fredrik samlet inn nok penger til å kjøpe nytt utstyr til sønnen slik at han kan bygge opp en egen YouTube-kanal, og i julegave fikk Marcus splitter ny PC av fansen. Det har i tillegg blitt samlet inn ytterligere 25.000 kroner som far og sønn kan bruke på kameraer, mikrofoner og nytt utstyr for å forbedre kanalen.

- Jeg ble skikkelig rørt, og begynte å gråte. Jeg sa til pappa at jeg trengte en bøtte jeg kunne gråte i, sier en fornøyd og stolt 11-åring.

Nå er planen å erobre YouTube-Norge. Først selvstendig fra barnerommet, så forhåpentligvis gjennom et management. For hverken far eller sønn har tenkt til å gi seg med det første. 

- Jeg vil være en «influencer» som hjelper andre, avslutter Fredrik.LES OGSÅ: «Idol»-Zino: – Jeg elsker når folk kommer bort for å hilse


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE