ANNONSE

«IOLI»: Først ble skipet ilagt seileforbud. Deretter ble det tatt i arrest som følge av påløpt gjeld. Nå har det blitt solgt på tvangssalg.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Spøkelsesskipet «Ioli» får nytt liv i Danmark

Den forlatte oljetankeren på Tangen ser ut til å gå en lys fremtid i møte. Denne uken taues trolig skipet til Danmark for reparasjon.


Benedicte Haugaard

 28.12.18, kl. 13:06
 29.12.18, kl. 00:11


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Etter å ha ligget stille til kai i over to år ser det endelig ut til at det gresk-eide spøkelsesskipet «Ioli» forsvinner fra Drammen for godt. 

Skipet som høsten 2016 ble forlatt av et ukjent antall filippinske sjøfolk så ut til å gå sin tredje vinter i møte ved kaia på Tangen, men går alt etter planen, slepes problembåten «Ioli» ut fra Drammen Havn i løpet av noen få dager.

Det var DT.no som først omtalte saken.

Taues til naboen

I begynnelsen av 2018 ble Ioli lagt ut for tvangssalg - dette i regi av Drammen tingrett som har et tett samarbeid med eieren, The National Bank of Greece.

Skipet ble solgt til høystbydende, og det var et dansk firma som stakk av med «seieren».

En dansk slepebåt har derfor dukket opp på kaia på Tangen og forbereder skipet på å bli tauet over Nordsjøen og ned til Danmark. Her skal den repareres, og forhåpentligvis blir den tatt i bruk iløpet av 2019.

- Mannskapet forlot båten for over to år siden, og den har ikke vært flyttet på eller startet siden da. Den kan ikke settes i drift før den har gjennomgått omfattende vedlikehold, sier Havnedirektør Ivar Vannebo.

Må godkjennes

Men selv om oljetankeren er solgt, tør ikke havnedirektøren å slippe jubelen løs. Selve slepet må nemlig godkjennes av forsikringsselskapet.

– Nei, når losen går fra borde ute ved Færder, da er båten på vei til Danmark, og vi kan si at vi er kvitt den, sier Vannebo til DT.

LES OGSÅ: Ingen vil kjøpe spøkelsesskipet på Tangen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE